10-те най-добри български покер играчи

Да печелиш пари, докато играеш игра на карти, звучи като страхотна професия. Най-вече, когато става дума за много пари. Истината обаче е, че това въобще не е толкова лесно, колкото изглежда. Всеки покер играч би потвърдил, че голямата печалба идва след множество практика, тренировки и умствени усилия.

В следващите редове ще ви покажем кои са 10-те българи, които са натрупали най-големи суми на масата за покер. Официалните статистики и ранглиста се поддържат от The Hendon Mob, където присъства и родната класация, подредена на базата на натрупани печалби от събития на живо, макар че доста играчи са много активни и в онлайн платформите за игра.

10. Румен Нанев

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Neil Stoddart, Pokernews

Румен Нанев заема последното място в класацията със стабилната сума от над милион и сто хиляди долара печалби. Най-големият триумф на варненеца до момента е през 2014 г. във Виена, когато заема осмото място на престижен турнир, и заслужено получава сумата от 106 хиляди долара.

9. Ник Живков

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Pokernews

Сънародникът ни от 9-ата позиция към момента не живее в България, но пък направи доста значимо постижение за родината пред 2012 г., когато стана първият българин в историята на Световните серии по покер, който печели златна гривна. Печалбите на Ник възлизат на над милион и 120 хиляди долара.

8. Фахредин Мустафов

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Pokernews

Последните месеци бяха изключително успешни за плевенчанина Фахредин. Най-прясната му, а и най-голяма, победа в покер кариерата му бе миналия месец, когато триумфира на турнир в Барселона и се прибра с половин милион долара. Към момента той е натрупал общо милион и 150 хиляди долара на карти и има спечелен златен пръстен от World Series Of Poker Circuit.


7. Юлиян Колев

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Melissa Haereiti, Pokernews

Юлиян също си пада по големите турнири с много опоненти. Миналата година той спечели близо 300 хиляди долара на Световните серии по покер във Вегас, които сякаш не изпуска през последните години. По общ брой печалби той води Фахредин с едва 10 хиляди, така че скоро може да бъде задминат от колегата си.

6. Атанас Георгиев

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Pokernews

Е, затова пък Юлиян диша във врата на Наско, който също го води с около 10 хиляди долара преднина. Макар че е доста напред в класацията, Атанас като че ли не е особено активен в последно време и нямаме данни да се е появявал на голям турнир в последните 2 години.

5. Атанас Кавръков

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Pokernews

Атанас заема петото място в класацията с над милион и 200 хиляди долара в печалби. През 2015 г. той печели първото място на голям турнир в Кипър и скоростно се изстрелва нагоре в класацията с всяко следващо събитие, в което участва. Най-голямата му печалба идва едва преди няколко месеца и то в екзотичния град Макао.

4. Вилиян Петлешков

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Alin Ivanov, Pokernews

Пловдивчанинът, с прякор в онлайн залите „Мозъка“, е доста известен в родните покер среди. Той е много последователен играч и почти не пропуска възможността да участва в турнир, където и да се намира той. Прескачайки държави и дори континенти, Вилиян е натрупал близо милион и 400 хиляди долара печалби.


3. Лъчезар Петков

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Pokernews

Миналата 2017 г. Лъчо направи страхотно участие в шампионат на PokerStars в Барселона. Той зае второто място и спечели над 1 милион долара! Варненецът се готви за този момент от години, усилено учи тънкостите, чете книги на покер тематика и е напълно отдаден на вълнуващата игра. Благодарение на тази грандиозна победа той се изстреля в челната тройка с близо милион и половина долара.

2. Симеон Найденов

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Pokernews

Симеон вече е натрупал в активите си над два и половина милиона долара. Освен това е притежател на престижната гривна от Световните покер серии, спечели второ място на Световния покер тур в Лос Анджелис и приема напълно отговорно професията си на покер играч.

1. Димитър Данчев

10-те най-добри български покер играчи
Снимка: Jayne Furman, Pokernews

Напълно заслужено на върха на класацията стои Димитър Данчев. Пловдивчанинът се прочу още през 2013 г., когато спечели близо 2 милиона долара на турнир на Бахамите, а с това заяви и силното българско участие в покера пред целия свят. Той има близо 10-годишен стаж в играта и натрупани над 4 милиона долара в печалби. Въпреки това, когато играе за големи суми, Митко се абстрахира от чиповете на масата и убедено заявява, че покерът не е за алчни хора.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *