10 популярни личности, преборили тежка болест

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

Животът на звездите ни се струва вълнуващ, бляскав и безгрижен, отколкото е нашият, на обикновените хора. Но за съжаление никой не е застрахован от нещастия и болести и за да се преборят е необходима голяма вътрешна сила.

Телевизионната звезда Джак Озбърн губи почти 60% от зрението си заради множествена склероза. Ким Кардашиан пък сподели в своя Instagram, че най-хубавия подарък, който е получавала за Коледа, е да пребори псориазиса, от който страда години наред.

Представям ви списък с 10 знаменитости, които не са се отказали и са успели въпреки постоянната си битка срещу сериозни здравни проблеми. Когато те ги разкриха пред всички, помогнаха на много болни като тях да имат куража да се борят.

1. Лейди Гага

През 2017 година Лейди Гага разкри, че е диагностицирана с фибромиалгия. По-рано, през 2013 г., тя разказа за тежки болки, които изпитва по цялото си тяло, но не знаеше причината за тях.

„Искам да помогна за повишаване на осведомеността и да обединя хората, които имат фибромиалгия. Ние всички можем да споделим какво ни помага и какво боли, за да можем да си помагаме“, пише певицата в Twitter страницата си.

Хората, диагностицирани с фибромиалгия, страдат от проблеми със съня, мускулни болки, повишена умора, загуба на памет и липса на концентрация. Едва 4% от населението страда от това заболяване.

2. Мерлин Монро

Винаги има много спекулации, които се въртят около тази колоритна личност. Някои съвременници например твърдят, че прочутата и „танцувална походка“ всъщност се дължи на дефект – единият ѝ крак е по-къс от другия. За да скрие това, тя движела бедрата си, докато ходи.

Освен това тя е страдала от психологически проблеми – биполярно разстройство, което причинява безсъние, периоди на еуфория и гняв. Това психологическо състояние е създавало доста проблеми в професионалния, но и в личния живот на Монро.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари