Евтини самолетни билети

Извинявам се много, но животът не е справедлив! За едни е любяща майчица, а с други ни се държи като Доналд Тръмп с мексикански емигрант.

Без да умаловажавам труда и търсенията на следващия ни герой, но той със сигурност попада в първата категория. Аз лично не съм чувал за по-щедро надарен човек, камо ли да съм виждал.

Дори и тези, които не са гледали филмите му поради ограниченията си във възрастта, веднага разпознават едрия брадат чичко, който методично и без излишно суетене раздава тупаници на нещастните каскадьори, имали неблагоразумието да участват на снимачната му площадка.


Това е Карло Педерсоли a.k.a. Бъд Спенсър, роден на 31 октомври 1929 г. в Неапол. Личност, пълна с изненади, както се оказва…

1. 7-кратен шампион по плуване на Италия, два полуфинала на Олимпиади, първият италианец, слязъл под 1 минута на 100 метра свободен стил. А да – също така, първият италианец, преплувал неаполския залив.

2. Артистичният му псевдоним е кръстоска между любимия му актьор (Спенсър Трейси) и любимата му бира (Будвайзер), което донякъде обяснява физическата му трансформация с годините.

3. Г-н Педерсоли записва специалност „Химия“ в университета, но в последствие се прехвърля „Право“, откъдето има докторска степен.

4. Първата му роля в киното е като войник в гвардията на Нерон във филма „Quo Vadis“ от 1951 г. Интересен факт е, че в същия филм е бил статист и бъдещият му партньор в спагети-уестърните Терънс Хил, но тогава не са се запознали.

5. В младежките си години е живял в Южна Америка, където е упражнявал редица екстравагантни професии като библиотекар в Аржентина, секретар в италианското посолство в Уругвай и надзирател при строежа на Панамериканската магистрала.

6. Има лиценз за пилот на хеликоптер и самолет и даже основава своя товарна авиокомпания, която в последствие продава, за да финансира фабриката си за детски дрехи.

7. Освен всичко друго е работил в звукозаписна компания и е композирал песни за италиански композитори, както и филмова музика.

8. И знам, че вече е прекалено, но Бъд Спенсър е изобретател с няколко патента – като такъв за трицевна пушка, секретна ключалка и няколко други.

9. През 1960 година се жени за Мария Амато и са заедно до неговата смърт – 56 години съвместен живот.

10. Последните му думи са били „Благодаря ви“.

Ами не, ние ти благодарим! Честно казано, уникалното в този човек е не, че се е занимавал с много неща – пълно е с такива хора. Но той е успял да придаде истински сериозна стойност на повечето си начинания, което, както ние – мексиканските емигранти знаем, е голямото предизвикателство.

А да, щях да забравя:

11. Парният чук!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.