Холивуд е събрал красиви жени от цял свят. И макар представителките на България да не са много, те са сред най-чаровните. Тази статия е посветена на една от тях – Нина Добрев.

Тя има фенове и сред хората, и сред вампирите. Усмивката ѝ е повече от пленителна, а талантът ѝ не може да остане незабелязан.

Запознайте се с 10 любопитни факта за красивата актриса с български произход и световна слава. Госпожи и господа, представяме ви Нина Добрев!

1. Произходът

Николина Каменова Добрева е родена на 9 януари 1989 година в град София. Когато навършва 2 годинки цялото ѝ семейство емигрира в Канада. Нина е много близка с родителите си. Баща ѝ, Камен, е компютърен специалист, а майка ѝ, Михаела, е художничка. Има брат, който се казва Александър.

2. Образованието

Учи в училище “J. B. Tyrrell”, където играе балет и художествена гимнастика и участва в джаз класове. През 2005 година дори участва в международни първенства по художествена гимнастика. По-късно учи в Академичното училище за изкуства Уексфорд, което се намира в Скарбъроу, Онтарио и в университета Райерсън в Торонто със специалност социология.

3. Актьорството

През 2008 година прекратява ученето, за да се съсредоточи върху актьорското майсторство. Започва да учи в “Armstrong Acting Studios” в Торонто, Канада.


4. Първата роля

Първата ѝ голяма роля е във филма “Away from her”, където играе заедно със Сара Поли.

5. Славата

Ролята, която я прави известна, е тази на Мия Джоунс в канадския сериал „Деграси: Следващо поколение“ в продължение на близо четири сезона или общо 52 епизода. След като напуска сериала заминава за Ел Ей, в търсене на по-големи роли.

6. Прослушването

Нина Добрев се явява на прослушване за “Дневниците на вампира” заедно с още няколкостотин американски момичета и не прави добро впечатление. В деня на кастинга тя не се чувства особено добре и не се представя така, както желае. Въпреки това не се отказва и изпраща на продуцентите видеозапис с друго свое изпълнение. По това време вече има избрана актриса за сериала. Това е певицата Ашли Тисдейл, но продуцентите променят решението си, когато виждат изпълнението на Нина. Така се прави, момиче!

7. „Дневниците на вампира“


В сериала Нина играе общо три роли – Елена, Катрин и Амара – двойници на един и същи персонаж, които се появяват през вековете. Специално заради Нина, персонажът на Катрин е променен – в книгите тя е от Германия, но заради българката продуцентите променят произхода ѝ. В сериала Катрин е живяла в България през 1490 година. Епизодът с нейната предистория и в който Нина говори на български, е във втори сезон и се нарича “Katerina”. Другите актьори, които участват в сцената, също са българи.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

8. Другите занимания

Едно от най-големите ѝ хобита е правенето на бижута и дори мисли да открие собствена линия. Почитател е на всички екстремни спортове, но е върл фен на йогата и така поддържа идеалната си фигура. Освен това е доброволец в различни каузи, като активно се занимава с кампании срещу рак на гърдата и световния глад.

9. Страстта

Един от нейните най-любими филми и книги е “Хари Потър”. В Instagram тя редовно пуска снимки от различни активности с Хари Потър. Освен това е много добра приятелка с Ема Уотсън.

10. Езикът


Актрисата владее английски и френски, но не забравя и родния си език. Тя умело дава уроци по български жаргон и по безопасност по време на полети в забавни клипове пред “Vanity Fair”.


Във видеата демонстрира и изключително чувство за хумор, което ни кара да се гордеем още повече, че точно тя е сред представителките ни в Холивуд.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *