Ким Чен Ун е най-младият диктатор в света. Въпреки това, информацията около него е доста оскъдна и пълна със странности.

Единственият шанс да разберете нещо повече за него е, ако се разровите из писанията на най-наблюдателните журналисти или ако прочетете докладите на южнокорейското разузнаване за него.

Представяме ви 10 любопитни факта за най-непредсказуемия политик на нашето съвремие.


1. Датата му на раждане е неизвестна

Ким Чен Ун е роден на 8 януари 1984 година или 6 юли 1982 година, или 1983 година. Защо е нужна тази мистерия? Говори се, че лидерът иска да изглежда по-зрял и затова официалната му година на раждане е 1982. Южнокорейското разузнаване обаче твърди, че той е роден две години по-късно. Независимо от годината си на раждане, той е един от най-младите световни лидери.

2. Веждите му стават все по-къси

През различните години ясно си личи, че нещо странно се случва с веждите на Ким Чен Ун – те стават все по-малки. Смята се, че това е нарочно, за да прилича севернокорейският лидер повече на баща си – Ким Чен Ир. Разбира се, това е просто теория и едва ли ще има официално изявление по този въпрос.

3. Детството му е мистерия

Той не иска фотографии от детството му да стават публично достояние.

4. Ким Чен Ун избира момичетата за местните групи

В Северна Корея има поп музика, но тя е доста различна от тази, която ние познаваме. Там групите имат свои военни оркестри. В музикалните си клипове те са длъжни да показват колко добре живее народът на Северна Корея. Една от най-известните момичешки групи в Северна Корея е Moranbong и самият лидер е избрал момичетата, които пеят в нея.

5. Носител е на няколко официални титли

Разбира се, Ким Чен Ун е на първо място “Висш ръководител, лидер на партията, армията и народа на КНДР, върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, първи секретар на Централния комитет на Корейската работническа партия, маршал на КНДР, депутат във Върховното народно събрание на КНДР”. Но освен това, той е и “Новото начало”, “Блестящият другар” и “Геният сред другите”.


6. Учил е в Швейцария под друго име

В много престижно училище, в близост до Берн, Швейцария, е учил ученик от Северна Корея от 1998 до 2000 година. Той е регистриран като член на посолството и не разкрива истинското си име. Хората, които са учили с него, са абсолютно убедени, че това е самият Ким Чен Ун. Спомнят си, че е бил забавен, интересувал се много повече от спорт, отколкото от политика и не бил добър ученик.

7. Обича баскетбола и се сприятелява с Денис Родман

Двамата се срещат през 2013 година и Ким показва на баскетболиста личния си остров. Въпреки огромната разлика между тези двама души, те се сближават, а Родман споделя: „Може и да е психопат, но аз не забелязах това в него.“

8. Той се смее и усмихва на почти всяка снимка

Може и да е малко странно, че лидер, който демонстрира такава мощ, се усмихва толкова много, но всичко си има причина: Ким Чен Ун трябва да демонстрира на народа си, че е олицетворение на радостта.

9. Прическата му е обикновена военна прическа

Според слуховете той не се доверява на бръснари и фризьори, а сам се грижи за външния си вид.

10. Не е необходимо да посещава банята

Поне в това вярват севернокорейците. Същото се твърди и за баща му – Ким Чен Ир.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.