10 любопитни факта за Мег Райън

Какво си представяте, когато чуете “Мег Райън”? Пронизващи сини очи, буйна руса коса, разтапяща усмивка и… романтика. С нейното име свързваме едни от най-гледаните филми за любовта. Тя е причината да сме пожелавали да страдаме от безсъние, да започнем да харесваме Никалъс Кейдж, да се замислим за отношенията с най-добрия ни приятел и да вярваме, че можем да срещнем любовта в чата. Но освен всичко това, актрисата притежава и доста интересен живот. На рождения ѝ ден, ви запознаваме с 10 любопитни факта за Мег Райън.

1. Семейството

Родена е на 19 ноември 1961 година във Феърфилд, Кънектикът, САЩ. Истинското ѝ име е Маргарет Мери Емили Ан Хира. Майка ѝ, Сюзън Хира Джордън, е бивша актриса и учител по английски, а баща ѝ – Хари Хира е учител по математика. Има две сестри – Дана и Ани и брат – Андрю. Родителите ѝ се развеждат през 1976 година.

2. Образованието

Райън е католичка и е завършила начално училище във Феърфилд, където майка ѝ ѝ преподава до шести клас. Там ѝ е дадено първо причастие и е избрано името ѝ Ан. След като завършва, се записва да учи журналистика в университета в Кънектикът. После се мести в Ню Йорк и решава да участва в телевизионни реклами, за да подпомага обучението си.

3. Старът

На 18-годишна възраст, благодарение на връзките на майка си, Маргарет записва своята първа телевизионна реклама, в която се смее, за да популяризира дезодоранта „Тикъл“.


4. Името

Включва се в актьорската игра под новото име Мег Райън/Meg Ryan – анаграма от Germany.

5. Репликата

С участието си в “Топ Гън” се превръща в звезда само с една реплика: “вкарай ме в леглото или ме губиш завинаги”.

6. Отказите

Преди Джулия Робъртс да получи ролята на Вивиан в “Хубава жена”, образът е бил предложен и на Мег Райън, но актрисата отказва поканата. Отказва и главната роля в “Първичен инстинкт”.

7. Любовта

Омъжва се за актьора Денис Куейд на 14 февруари 1991 година след като си партнира с него в два филма. Мег се съгласява на това едва след като Куейд превъзмогва зависимостта си към кокаина. Разделят се през 2000 година, а разводът им става факт година по-късно. През септември 2008 година, Райън обявява, че съпругът ѝ ѝ е изневерявал много пъти, докато са били женени и че не връзката ѝ с Ръсел Кроу от 2000 година е причина за развода им.

По-късно се впуска в 8-годишна връзка с музиканта Джон Меленкамп, за когото се сгодява през 2018. Съвсем наскоро, тя разваля годежа и съобщава, че най-голямата ѝ амбиция е щастието на двете ѝ деца.


8. Децата

Райън има две деца – Джак, който е плод на любовта им с Денис Куейд и Дейзи Трю, която актрисата осиновява на 13 месеца от Китай.

9. Посвещението

Песента на Savage Garden “All Around Me” е посветена на Мег Райън от композитора на групата – Даниъл Джоунс.

10. Пластичните операции

Преди време актрисата внезапно изчезва от филмовия небосклон, оправдавайки липсата си със страха от това колко Холивуд може да бъде жесток към жените на определена възраст. Поради тази причина, тя решава да се подмлади и се подлага на серия пластични операции, които я променят до неузнаваемост. Доста от феновете ѝ я критикуват, но за повечето тя ще остане любимата романтична актриса на Холивуд.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *