10 любопитни факта за Кайли Миноуг

Кайли Миноуг е висока само 1.52, но кариерата ѝ е титанична. Миньончето от Австралия покори света и не спира да ни изненадва, вдъхновява и забавлява. Преминала е през много трудности и въпреки всичко, се изправя и продължава напред.

Днес тя става на 51 години, но очите ѝ не спират да блестят с онзи енергичен блясък и желание за живот. Тя е пример за жените и копнеж за мъжете. Предлагаме ви да разберете повече за живота ѝ в следващите редове.

1. Раждането

Кайли Миноуг е родена на 28 май 1968 година в Мелбърн, Австралия. Бъдещата звезда опровергава всички критици, които в началото я наричат „пеещо вълнисто папагалче“ и успява да се наложи като звезда от световна величина и като един от най-продаваните австралийски изпълнители.

2. Майчини амбиции

Майката на бъдещата звезда, Карол Джоунс е балерина, а баща ѝ, Роналд Чарлз Миноуг – счетоводител. За разлика от майка ѝ, бащата на Кайли предпочита да се занимава с професията на счетоводител и слабо се вълнувал от „пайетите“. Желанието на Карол в крайна сметка надделява и Кайли, заедно със сестра си Дани, започват да се явяват на редица кастинги още като деца.


3. Актьорството

Кайли е само на 11 години, когато се снима в телевизионната поредица „Skyways“. Бъдещата звезда обаче е най-известна с ролята си в сапунения сериал „Съседи“, в който си партнира с друг популярен австралийски изпълнител – Джейсън Донован.

4. Контролът

Въпреки похвалите на критиците и режисьорите, Кайли продължава да бъде малкото момиче с ограничен живот. Родителите дори забраняват на момичето да използва козметика, да носи обеци и да се среща с момчета без разрешение. Мама и татко контролират дъщерите си навсякъде.

5. Музиката

Напълно случайно Кайли започва да се занимава с музика, след като през 1987 година на благотворителен концерт, заедно с колегите си от сериала са извикани на бис. Тъй като нямат нищо предвидено, звездата предлага да изпълни любимата си класика „The Loco-Motion“ на Малката Ева. Импровизацията предизвиква огромен фурор и Кайли получава предложение да я запише, като сингълът се продава в рекорден тираж по света и остава в чартовете седем седмици на първо място.


6. Болестите

През май 2005 година певицата е диагностицирана с рак на гърдата. Това става по средата на нейното световно турне. Кайли се подлага на дълго лечение, което приключва едва в началото на 2007. Въпреки всичко, тя е борбена, успява да се справи с болестта и се връща на сцената. Певицата страда от хипергликемия. Затова в едно интервю тя признава, че захарта „не е най-добрият ѝ приятел“.


7. Ефектът „Кайли“

След като Кайли няколко пъти призовава жените и младите момичета да са внимателни към здравето си и да си правят редовни прегледи за рак на гърдата, докторите отчитат толкова сериозно покачване на тези прегледи, че наричат явлението „ефектът Кайли“.


8. Титлата

През 2007 година кралицата на Великобритания Елизабет ІІ удостоява австралийската певица с титлата „Офицер на Ордена на Британската империя“. Кайли получава това признание от английското кралско семейство, заради своя принос в музиката, или както обичат да казват англичаните – „за това, че служи на музикалната индустрия“.

9. Класацията

В класацията „Най-великите жени в музиката за всички времена“ през 2012 година, музикалният канал VH1 поставя Кайли Миноуг на 47-мо място.

10 любопитни факта за Кайли Миноуг

10. Статуите

В родния град на Кайли Миноуг – Мелбърн има статуя на знаменитата австралийска певица. Бронзовата фигура на Кайли, е поставена до статуите на други австралийски знаменитости. Те са разположени в близост до мелбърнското пристанище като аналог на холивудската „Алея на славата“. В музея с восъчните фигури на мадам Тюсо са направени цели четири статуи на Миноуг. Толкова много фигури има само още една особа – кралицата на Великобритания.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *