Евтини самолетни билети

Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството, Master Of Art се готви за седмото си издание. В периода от 10 до 28 февруари 2022 г. в платформата Neterra.TV+ ще могат да се гледат над 30 пълнометражни и късометражни заглавия, включени в Master Of Art, на който НДК е традиционен партньор.

Продукциите, много от които сами по себе си представляващи произведения на изкуството, ще бъдат достъпни онлайн по всяко време от всяка точка на страната.

Селекцията от пълнометражни филми включва 10 премиерни заглавия и 10 фаворити от предишни издания, станали любими на публиката и журито. Сред продукциите, които за първи път ще бъдат представени у нас, се открояват атрактивни заглавия, отново засягащи най-разнообразни теми.


Чрез „Сезоните в Куинси: четири портрета на Джон Бърджър“ зрителите ще се докоснат до интимния свят на британския писател. Филмът е разделен на 4 кино новели, като едната от тях е режисирана от актрисата Тилда Суинтън.

За почитателите на седмото изкуство е интересно да се запознаят с кариерата на Уинстън Чърчил като филмов консултант и сценарист през 30-те години на ХХ век и неговата страст към киното във филма „Чърчил и филмовият магнат“.


Филмът „Отвъд съвършенството: пианистът Артуро Бенедетти Микеланджели“ повежда зрителите в света на оцелели апокрифни записи на изпълненията на големия италиански пианист, които той е наредил да бъдат унищожени.

Филмът „Полък и Полък“ разказва малко позната история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, останал в сянката му.

Филмът „Безименната, историята на Жана и Бодлер“ се стреми да реабилитира тъмнокожата Жана, която е вдъхновила някои от най-красивите поеми, писани на френски език.


В „Боен кораб Берлин“ най-голямата болница в града Шарите иска да унищожи 2 сгради, превърнали се в икони на брутализма от епохата на Студената война. А група политици, архитекти, галеристи и студенти се борят за адаптирането и преизползването на великолепните сгради.

Патерица” разказва за живота на патерици за Бил Шанън – световно известен артист, танцьор на брейк и скейт пънк. Филмът проследява Шанън от ранните му години до възхода му като награждаван танцьор и провокативен пърформанс артист. „“Патерица съдържа безценни архивни кадри.

Селекцията от премиерни заглавия включва българския документален филм „Заветът на Борис Христов“ на младия режисьор Борис Славчев. Филмът среща публиката със завещанието, което оставя световният бас, и академията за български оперни певци, която той основава в Рим, Италия.


Друг премиерен български филм е „Данте и въздушното перо“ на режисьора Димитър Липовански. Лентата е посветена на фестивала за съвременно изкуство „Процес – Пространство“ и на неговия създател Димитър Грозданов. Продуцент на филма е Христина Бобокова.

Третият български филм, включен в зимното онлайн издание на Master Of Art, е „Христо Берберов – портрет на един художник“. Лентата е посветена на малко познатия български художник от края на XIX и началото на XX век.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.