Мобилните телефони отдавна не са луксозна стока, а необходимост, с която почти всички хора по света разполагат.

За никого не е тайна, че цената на устройството зависи най-вече от неговите характеристики и екстри. Колкото е по-висока цената, толкова по-качествен би трябвало да бъде телефонът.

Или поне така се предполага… някои от най-скъпите телефони в света дори не са с тъчскрийн, а с обикновени бутони. Какво тогава ги прави толкова ценни?


10. Vertu Signature Diamond

10-те най-скъпи телефона в света

Корпусът на телефона е изработен от чиста платина и украсен със скъпоценни камъни. В целия свят съществуват само 200 бройки от Vertu Signature Diamond. Несъмнено от фирмата-производител много държат на клиентите си, затова клиентите често имат привилегията да са единствените с достъп до някои специални услуги и продукти на компанията.

9. iPhone Princess Plus

10-те най-скъпи телефона в света

Този телефон на легендарната американска компания определено привлича вниманието с корпуса си, покрит с бяло злато и диаманти. Цената също е впечатляваща.


8. Sony Ericsson’s Black Diamond

10-те най-скъпи телефона в света

Телефонът има чувствителна на допир клавиатура, обработена с висококачествен поликарбонат. На това се дължи и огледалният отблясък на телефона. Друга специфика на Black Diamond е специалното му фоново осветление, създадено благодарение на вградените светлодиоди. За да станете горд собственик на такъв смартфон ще трябва да платите невероятната сума.

7. Vertu Signature Cobra

10-те най-скъпи телефона в света

Още един ужасно скъп модел на Vertu. Върху предната част на капака е отлята златна кобра с очи от ярки изумруди. Тялото на змията е покрито с повече от 400 рубина. Затова не се изненадвайте от цената на този телефон.


6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

10-те най-скъпи телефона в света

Телефон от чисто злато. Задният панел е от двестагодишен черен абанос – най-висококачественото и скъпо дърво в света. Клавиатура от сапфирен кристал. Почти всички детайли в апарата са сглобени ръчно. Всички тези подробности обясняват и цената на един от най-скъпите телефони в света.

5. Diamond Crypto Smartphone

10-те най-скъпи телефона в света

Корпус от висококачествена платина и сини диаманти, които се срещат изключително рядко. Наред с това Diamond Crypt Smartphone притежава уникална система за сигурност. Данните от телефона се кодират по начин, който позволява единствено на собственика да има достъп до информацията.


4. GoldVish Le Million

10-те най-скъпи телефона в света

Това малко бижу е произведено в Швейцария. До 2006 година се смяташе за най-скъпия телефон в света и дори влезе в рекордите на Гинес. Високата цена се дължи на уникалния дизайн, както и на украшенията от бяло злато и диаманти, чието общо тегло е 120 карата.

3. iPhone 3G King’s Button

10-те най-скъпи телефона в света

На предната страна на телефона се намира „кралският бутон“, който осигурява бърз достъп до главното меню. Той е изработен от 6,5-каратов диамант. Външната страна на телефона пък е обградена със 138 „по-скромни“ диаманта.


2. Supreme Goldstriker iPhone 3G

10-те най-скъпи телефона в света

Корпус от 22-каратово злато и диаманти по краищата. Основният бутон е диамант с тегло 7,1 карата. Логото на компанията-производител също е инкрустирано с диаманти. Заради тази бляскава украса, телефонът се продава на тази шеметна цена.

1. Diamond Rose iPhone 4 32GB

10-те най-скъпи телефона в света

И така, какво получавате за 8 милиона долара: заден панел от розово злато; тяло, покрито с петстотин диаманта с общо тегло 100 карата. Логото на фирмата също е покрито с диаманти. Главен бутон от платина и голям розов диамант по средата с тегло 7,4 карата.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.