„Имам ли някакви таланти?“, „Правя ли това, което трябва?“, „Дали не пропилявам живота си в безсмислени дейности?“ Сигурно всеки един от нас си е задавал подобни въпроси в някакви етапи от живота си. Ако някога ви се е случвало, със сигурност ще се повтори.

Може би, е време да си дадете почивка и да разберете що за личност сте всъщност. Да, трудно е, но колкото повече отлагате, толкова повече ще затъвате в това положение без смисъл в живота си. За да ви помогнем, сме извлекли 10 стъпки, чрез които ще откриете скритите си таланти.

1. Припомнете всичките си мечти

Върнете се до ранното си детство и си спомнете всичко, за което някога сте мечтали. Най-добре е да ги напишете.


2. Направете две категории: „да притежаваш“ и „да станеш“

Когато сте записали всичките си мечти, ги разделете в две категории: „да притежаваш“ – мечтите, които засягат материалните неща и „да станеш“ – тези, които засягат вас самите и вашата роля в живота. Интересува ни категорията „да бъдеш“.

3. Помислете какви неща предизвикват реакция у вас

Припомнете си дали някога сте изпитвали някакво вълнение или еуфория, докато наблюдавате как се държат определени личности около вас. Бихте ли искали да сте като тези хора? Ако е така, запишете го.

4. Какво ви харесва да правите?

Запишете си всяка дейност и всяко хоби, които са ви доставяли някакво удоволствие в миналото и сега.

5. Отървете се от всичко, което не ви трябва

Прегледайте всичко, което сте написали досега. Обмислете добре мечтите си и вижте коя от тях все още предизвиква емоции и онова чувство на вълнение, което обсъждахме в точка 3. Представете си себе си, сбъдвайки всяка от тези мечти и чувството, което това предизвиква у вас.

10 стъпки да разкрием скритите си таланти

6. Зачеркнете тези, които предизвикват най-слаби емоции

Тези мечти, които не предизвикват голямо вълнение у вас, не са ви нужни на този етап от живота ви. Те вече не означават толкова много за вас и можете да си позволите да се откажете от тях.

7. Групирайте ги

Вече имате списък с истинските ви цели в живота. Разгледайте го и помислете добре кои от тях можете да групирате – кои от тях са взаимносвързани или подобни?

8. Сложете име на всяка група

Вижте групите, които сте оформили и дайте име на всяка от тях. Името трябва да отговаря на вашия талант, който разкрива дадената група.

9. Потърсете връзките между групите

Трябва да откриете това, което свързва групите. Винаги има такова нещо. Съществуването на едната група подкрепя съществуването на друга. И разковничето е да откриете връзката между тях.

10. Изберете посока

Ако сте направили всичко, изброено по-горе, това трябва да е най-лесната стъпка. Определили сте мечтите, които ще следвате, групирали сте ги и сте дали имена на групите според талантите, които разкриват. Трябва да знаете постигането на коя ваша мечта ще ви донесе истинско щастие. Тя е път към ваш талант, който ще имате възможност да реализирате, а това ще ви накара да се чувствате по-уверени, стабилни, ентусиазирани и успешни в живота си.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *