10 причини да станеш празничен герой

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Holiday Heroes е благотворителна организация, която подкрепя социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, като доставя до домовете им храни и продукти по най-светлите български празници. Holiday Heroes е идея и кауза – видимата нишка, която в продължение на 5 години свързва българския бизнес с обикновения човек.

Инициатор на идеята е Майкъл Струмейтис – собственик на най-голямата фирма за хидропонни добавки и торове в света. Когато преди седем години той започва своя бизнес в България, установява че нивото на корпоративна благотворителност е много ниско и дори да иска да дари на нуждаещите се, няма как да го направи.

Така се ражда Holiday Heroes. От 2012 година кампаниите на сдружението са факт, а в резултат на тях през изминалите години хиляди българи посрещнаха Коледа и Великден по по-достоен и щастлив начин.

Всеки участник застава с името си зад каузата и със собствените си ръце помага за осъществяването на нещо полезно. Доброволци в кампаниите са били както ученици, така и хора от различни професии или вече пенсионирали се граждани. Те са дали всичко от себе си, без да получат нищо в замяна, освен личното удовлетворение, че са направили добро.

Другият важен участник в Holiday Heroes са нашите звезди. Хора, които са постигнали много с подкрепата на всеки един от нас – спортисти, изпълнители и известни личности се събират, за да донесат със собствените си ръце пълните кашони, всеки един от тях с продукти за истинска празнична вечеря.

Всеки може да помогне както намери за добре. Приемат спонсорство, както и помощ от доброволци. Приветстват те и се възхищават на всеки, който желае да направи нечий празник по-истински и достоен. Така помагаш и на нас самите да се чувстваме малко по-добри и стойностни хора, които не гледат само собственото си благо.

10 причини да станеш празничен герой

Няма нищо по-хубаво от това да помогнеш наистина на нуждаещите се хора да получат малко топлина, доза позитивизъм и най-вече нова надежда за по-добро бъдеще! А ето и още 10 причини да станеш празничен герой.

10. Сблъсък с реалността

Всеки от нас живее в собствената си комфортна зона, която ни изолира от истинския свят и проблемите на съвремието. Когато участваш в директна благотворителна инциатива като Holiday Heroes ще можеш от „първа ръка“ да видиш как живеят хората наистина. Ще разбереш и колко е важно да си помагаме, да сбъдваме мечти и да бъдем по-добри.

9. Нови приятели

Излезеш ли извън въпросния „безопасен“ кръг всъщност ще откриеш нови приятели. Те ще са обединени от обща и много важна кауза – да помагат на хората в нужда. Това само по себе си често е гаранция, че новите познанства ще са още по-силни и със сигурност ще продължат с години.

8. И звездите са хора

Популярна организация като Holiday Heroes е събрала в редиците си доста звезди от местния шоубизнес и спорт. Това са най-известните нейни посланици, които са отдадени колкото всеки друг доброволец. Когато събират пакети с хранителни продукти в супермаркети, опаковат в склада или разнасят до домовете на нуждаещите се, всички са равни. Вече няма значение кой колко често го дават по телевизията.

7. Нови умения

Всяка благотворителна организация има различни нужди. Не винаги това, което ще ти се наложи да правиш е нещото, в което си най-силен. Точно тук идва интересното. Когато каузата е наистина важна, човек просто го решава, научава се и действа. Организаторски и социални умения, координация, мотивираност… това са само малка част от нещата, на които са се научили празничните герои през годините, а винаги има и по нещо ново.

6. Бизнесът обича благотворителност

Ако си се чудил кое би ти помогнало да печелиш по-бързо доверието на бъдещи работодатели – то това безспорно е благотворителността. Чуждестранните компании особено много държат служителите им да са част от доброволчески каузи. Това неимоверно повишава тяхното доверие в теб. Показва им, че вярваш в нещо, имаш своя мисия, която далеч не се изчерпва с личното ти кариерно развитие.

5. Ти променяш света

Всички се оплакваме колко труден и несправедлив е светът. Истината е, че той ще си остане такъв докато не намерим сили да го променим за себе си, околните или бъдещите поколения. Всеки трябва да се погрижи за Земята, за животните, за хората в неравностойнно положение. Каузи като Holiday Heroes могат да те насочат към проблеми, които чакат своето решение.

4. Добре е за здравето

Според редица изследвания, когато човек се откъсне от своите проблеми и започне да се грижи за околните, нивата на стрес спадат, имунитетът се засилва и започва истински да се наслаждава на живота. Не се шегуваме. Вижте доказателство в линка по-горе.

3. Ще пътуваш

Holday Heroes е инциатива за директна благотворителност. Това означава, че организаторите и доброволците сами събират хранителните продукти, които даряват на хората в нужда. След което сами ги опаковат и разнасят до техните домове. С бедността се бори цяла България. Все някой трябва да достигне до хората в нужда, където и да са те. Защо да не си един от тези смели пътешественици?

2. Вдъхновяващо е

Да си част от благотворителна кауза може истински да те вдъхнови. Сигурни сме, че ще преосмислиш живота си, ще развълнуваш приятели, роднини и познати, а защо не и да стартираш нещо свое. Досегът с хора, особено досегът с доброто в тях, е нещо незаменимо и изключително силно. Нямаме търпение да усетиш ефекта му.

1. Благодарността

Няма по-голяма награда за благотворителността от благодарността на хората, които разчитат на нея. Няма по-голямо щастие от това да видиш как твоите дела променят нечий живот. Радостта в очите на възрастен човек, забравен от своите близки или пък протегнатите ръце на дете, което за пръв път получава коледен подарък… Тези неща не могат да бъдат описани с думи, просто трябва да ги преживееш, за да разбереш колко са важни.


Коментари

Сподели

Коментари