Да си богат не винаги означава да купуваш най-скъпото. Няма нищо срамно и в това да следиш намаленията и да търсиш най-добрата сделка на пазара.

А изобщо трябва ли да парадираш с това?

Ако разгледате подробно списъка от неща, които богатите правят, вероятно ще се убедите, че вие самите не правите нищо от това. Чудите се защо ли? Убедете се сами…


10. Купуват втора ръка

Кога беше последният път, когато закупихте мебел за вашия дом, която е втора употреба? Ако вкъщи нямате подобна използвана вещ, тогава е добре да знаете, че за разлика от вас, богатите купуват огромно разнообразие от стоки втора ръка. Може да ви изглежда прекалено да закупите използван килим, но за милионерите този продукт ще бъде антика, която освен всичко останало, излиза доста евтино.

9. Купуват изгодни имоти

Не си мислете, че всички милионери живеят в огромни, многостайни, луксозни жилища. Подобно на всички останали, те следят движението на цените и избират изгодни имоти, които да отговарят изцяло на финансовото им положение, внимавайки да не изпаднат в непосилни за плащане дългове.

8. Купуват нещата веднъж

Чували ли сте израза, че „евтиното излиза скъпо“? Следвайки същата максима, богатите купуват нещата веднъж на по-висока цена, но ги използват в продължение на години. За да спазят правилото, те просто търсят качествени стоки, които да купят, вместо да се връщат до магазина всеки път, когато евтината стока се повреди.

7. Чакат промоционални сделки

Колкото и да не ви се вярва, богатите хора чакат промоционалните стоки много по-дълго, отколкото всички останали.

За да са сигурни, че купуват на възможно най-добрата цена, милионерите могат да следят движението на цената на един продукт с години преди да го закупят.

6. Не се пенсионират

За разлика от всички останали, богатите хора нямат никакъв стимул от пенсионирането. Обикновено те управляват собствен бизнес и често са работохолици, за които пенсионирането ще бъде прекалено скучно и демотивиращо.


5. Спестяват

Сигурни сме, че не си представяте как милионер взима и жълтите стотинки от рестото си в магазина, но можем да ви убедим в напълно обратното. Богатите хора ценят дори и малките суми, за които през годините са се борили, за да достигнат до сегашното си ниво. Точно по тази причина спестяват пари, вместо да ги разхищават.

4. Използват купони за намаление

Може би вие подминавате с неохота разнообразните ваучери за намаление онлайн, но за разлика от вас, богатите не го правят. Изследване, проследяващо навиците на пазаруването на заможните доказа, че те са много по-склонни да използват намаленията, отколкото обикновените хора. Защо ли? Вероятно отново преследвайки изгодната сделка, те прибягват към полагащите им се намаления.

3. Планират бюджет си

Дори и да не сте свикнали да организирате правилно финансовите си средства до този момент, добре е да вземете пример от богатите, които правят това постоянно. За да стигнат до това ниво, те непрестанно планират различните пера в бюджета си и знаят точно къде отиват парите им.

2. Инвестират в материални активи

Чудили ли сте се някога защо богатите непрестанно купуват антики? Стари книги, произведения на изкуството и бутилки отлежало вино – все неща, чиято стойност се увеличава през годините. Точно поради тази причина, заможните хора прибягват до закупуването на такива продукти – те инвестират в тях и евентуално след години – печелят много над сумата, която са платили.

1. Не изглеждат богати

Последният мит за богатството, който ще разбием, засяга начинът, по който изглеждат истински богатите хора. Вместо да позират и парадират с финансовото си положение, те всъщност живеят абсолютно нормален живот и далеч не изглеждат богати. Няма да е странно да видите мултимилионери да се разхождат в парка с обикновени дрехи или да косят сами тревата пред дома им.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *