Евтини самолетни билети

Настолните игри са винаги на мода – на пазара постоянно се появяват нови и нови, а това прави избора наистина огромен.

Част от тях са подходящи за всякакви възрасти, а освен това са и чудесна идея за подарък, особено сега, когато живеем във времена на световна пандемия, затворила ни вкъщи.

С помощта на настолните игри времето със семейството ни ще минава по-бързо, а забавлението ще бъде гарантирано. В този списък ще споделим с вас кои са едни от най-играните настолни игри, които определено трябва да притежавате.


1. Катан

Катан е сред най-популярните настолни игри днес. Докато играете, вие влизате в ролята на мореплаватели, които правят всичко възможно, за да покорят богатия остров Катан. По пътя към острова ще се сблъскате с множество местности, като там трябва да извършвате търговия, за да забогатявате. Чрез ресурсите, които събирате, строите пътища и цели селища – първият от вас, който развие своята цивилизация, печели.

Невероятна стратегическа игра, получила някои от най-престижните награди за игри, Катан е една от най-добрите игри, които можете да притежавате. Налични са още и детски нейни версии, както и разширения, които да направят преживяването ви още по-епично.

2. Монополи

10 настолни игри, които трябва да притежавате

Какво е един списък с настолни игри без Монополи? Може би най-популярната бордова игра, Монополи ви предлага да купувате и разменяте собствености, които по-късно да превръщате в къщи и хотели. Любопитното при тази игра е, че съществуват версии, включващи любимите ви сериали и музикални групи например. Монополи е задължителна част от колекцията на всеки любител на бордовите игри!

3. Сплендор

Splendor е игра, в която вие влизате в ролята на търговци от Съпротивата, а целта ви е да намирате средства, с които да купувате мини за добиване на скъпоценни камъни. Освен това, играчите трябва да намерят начин да транспортират стоката си, след което да отворят магазин. Хубавото при тази игра е, че правилата са прости, а времетраенето ѝ е около половин час.


4. Mysterium

10 настолни игри, които трябва да притежавате

Mysterium е малко по-различна от споменатите досега игри. В нея един от играещите се оказва в ролята на призрак, като той няма право да говори нищо друго, освен за виденията си. Той трябва да ги споделя с останалите играчи, които влизат в ролята на медиуми. Те трябва да успеят да разберат описаното от призрака, за да му помогнат да си спомни как е бил убит. В играта се търси човекът, извършил престъплението, както и къде, и защо се е случило събитието.

5. Криминални хроники

Криминални хроники включва в себе си криминални разследвания, както и виртуална реалност. Целта на играчите е да обикалят Лондон в търсене на улики, както и да разпитват заподозрени и свидетели. Интересното при тази игра е възможността да преживееш събитията много по-реално, отколкото можеш да ги изживееш при други игри. С помощта на VR очила (които не са включени в комплекта и се закупуват отделно) можете да се озовете директно на мястото на престъплението.

6. Цивилизация на Сид Майер – Ново Начало

10 настолни игри, които трябва да притежавате

Цивилизация на Сид Майер – Ново Начало е стратегическа игра, която ви предоставя шанса да влезете в ролята на владетели на най-големите империи в човешката история. Целта е да разширите владенията си, да придобивате нови технологии и да създавате едни от най-впечатляващите чудеса на човечеството. Този от вас, който първи успее да се издигне над останалите, печели.

7. Битката за Балканите – Ерата на Калоян

Действието в играта се развива няколко века назад. Битката за Балканите – Ерата на Калоян е стратегическа игра, пряко свързана с нашата история, в която пет държави воюват, а само една от тях ще се спаси и ще стане империя. Докато играете, вие ще имате възможността да учите за случилото се през XIII век, а играта ви предоставя варианти за начинаещи и напреднали.


8. Върколаци

10 настолни игри, които трябва да притежавате

Играта Върколаци ще ви превърне в жители на селце, в което, поне привидно, всичко е спокойно. Разбира се, както навсякъде, така и там, има хора, които не показват истинската си същност. В селото идват опасни върколаци, готови да убият всеки, изпречил се на пътя им. Целта на играчите в тази игра е да опитат да избягат от зверовете, като едновременно с това трябва някой от играещите да е в ролята на върколак. Селяните трябва да открият кой е този, тормозещ селото, а върколакът трябва да убеди всички, че е невинен, като същевременно не трябва да спира да лови.

9. Концепт

Концепт много наподобява познатата ни игра на асоциации. Пред играчите има картинки, които трябва да им помогнат да познаят дума или фраза, подготвена от опонентите. Възможностите са безкрайни, а този от вас, който има най-остър ум, ще събере най-много точки и ще победи всички!

10. Трамвай Терзание

10 настолни игри, които трябва да притежавате

Трамвай Терзание е забавна игра, в която един от играчите влиза в ролята на ватман, а останалите го поставят пред морални кръстопътища, от които зависят животите на участниците. Всеки рунд ватманът е нов играч, а другите, разделени на отбори, правят всичко възможно, за да го накарат да избере трамвайната релса на останалите, като така ще спасят живота си. Играчите имат и възможността да се саботират едни други, като възможностите са много.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.