Евтини самолетни билети

Някои купуват сувенири, други имат страст да видят всички обекти и културни забележителности по време на посещението им в една страна, а трети пък да пият нещо локално и напълно автентично за провинцията.

Ако сте от третата група и повече искате да пиете нещо добро, отколкото да купувате сувенири или магнити, тук са напитките, които са задължителни при посещение на 10 европейски дестинации.

1. Ирландия: Гинес

Ирландска суха тъмна бира – това е най-продаваната алкохолна напитка в Ирландия (с продажби на стойност над 2 млрд. паунда годишно). Направена е за първи път през 1759 г., когато Артър Гинес купил стара пивоварна за £ 9000.


2. Франция: Шампанско

Всички знаят – пенливо вино, произведено в региона на Шампан във Франция.

3. Испания: Сангрия

Нарязани плодове, червено вино и уиски. Името идва от една дума, която означава “освобождаване на кръвта”, благодарение на цвета си.


4. Нидерландия: Джинивър

Ликьор, произведен чрез дестилиране на варено вино и плодове. Както шампанското и текилата, регулаторните органи на ЕС настояват, че напитката може да се нарече джинивър, само ако се произвежда в Нидерландия. И да не забравяме – тази напитка се пие без да използваме ръцете си.

5. Италия: Грапа

Грапа се получава от дестилацията на отпадъците от процеса на производството на вино. Гроздето обаче е отлично, а грапа може да се пие и с еспресо.

6. Швейцария: Абсент

10 напитки, които да опитаме при разходка из Европа

Дестилирани билки (копър, горчица и пелин). От 1800 година насам е бил консумиран от художници и други творчески личности. Мистиката на напитката е в нейните потенциално психотропни качества. Също така е популярна поради начина, по който се приготвя в баровете. Изисква използването на специална лъжица и захарен куб.

7. Русия: Водка

10 напитки, които да опитаме при разходка из Европа

Водката се прави от ферментирали ръж, пшеница, ечемик или картофи. Тя има голямо разнообразие, евтина е и обикновено се използва в коктейли.


8. Унгария: Уникум

10 напитки, които да опитаме при разходка из Европа

Направена от над 40 билки, помага при проблеми с храносмилането и коремна болка. Има няколко вида напитки в източноевропейските страни, всички с подобен вкус и тъмнозелен цвят.

9. Австрия: Шнапс

10 напитки, които да опитаме при разходка из Европа
©Tirol Werbung / Kranebitter Klaus

Дестилирано уиски, което произхожда от Австрия от 1700 г. и е направено от диви плодове.

10. Германия: Райнхайтсгебот бира

10 напитки, които да опитаме при разходка из Европа

Бира, направена само от основни съставки: вода, мая и ечемик. Създадена е по Закона за чистотата на бирата от 23 април 1516 година в Бавария. От 1994 година този ден е приет за Ден на немската бира.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.