Запознанството с нов човек почти винаги е нещо хубаво. Ако пък се стигне и до истинска първа среща – още по-хубаво.

Разбира се, всички имаме неуспешни преживявания в този аспект. Затова и в следващите редове ще обърнем внимание именно на това кои са нещата, които трябва да избягваме по време на първа среща.

В търсене на любовта и идеалната връзка днес ви представяме полезен списък от 10 гарантирани начина да си осигурите втора среща.


1. Бивши

Започваме с едно от най-основните неща. Когато току-що сте започнали да излизате с някого, се предполага, че сте продължил напред. Когато обяснявате 30 минути колко цените мнението, връзката, отношенията с бившия/та, се вижда ясно, че вървите усилено не напред, а назад. Естествено, че тези хора са били част от живота ви или може би дори са заемали важна роля в него, но мястото им със сигурност не е на масата на първа среща с друг. Имате нов човек пред себе си, който явно е спечелил вниманието ви, насочете го наистина към него.

2. Очаквания

Важно е да знаете какво точно искате и да го отстоявате, но идеята на тази точка е да не бъдете крайни с изказванията, поне не на толкова ранен етап. Ако искате брак и деца – това е прекрасно, но не е най-удачното, за което може да си говорите в този момент. Вероятността да изплашите другия е значително по-голяма от тази да го очаровате. Все пак тепърва се опознавате. От друга страна, ако не сте от семейния тип, не бързайте да режете крилата на нещо, което може да има потенциал. Дайте си време, пък интуицията ще ви подскаже.

3. Телефон

Тази точка важи не само за първите срещи, а за всички. Всички сме заети и се опитваме да вършим все повече неща от мобилните си устройства. Чакаме някой имейл, съобщение от приятел или колега, искаме да видим какво става в някоя социална медия и т.н. Но когато си отделил от времето си за някого, нека то е пълноценно. Не прави добро впечатление, ако по време на срещата си поглеждате често телефона. Важно е да си поставяте граници и ако не чакате животопроменящо обаждане, може да си оставите телефона настрани за час, два. Със сигурност ще е във ваша полза.

4. Разговори

Мълчанието не е сред поканените и не му позволявайте да се настанява удобно. Защото няма да е удобно. Само че за вас. Нито ще си прекарате приятно, нито има шанс да поискате да се видите пак. Бъдете инициатори на различни теми и избирайте отговори с повече от две думи. Ако вие сте по-открити, това гарантирано ще повлияе и на човека срещу вас и би го предразположило също да сподели опита си по дадена тема. Покажете му, че се интересувате.


5. Слушайте

В подкрепа на предната точка – демонстрирайте интерес. Трябва да умеете да слушате, ако отсреща усетят, че говорят на стена, втора среща няма да има. Вниквайте в казаното, задавайте въпроси, свързани с това, което ви споделя в момента. Покажете, че искате наистина да го/я опознаете. Разбира се, не забравяйте да се включвате в разговора, както споменахме по-горе. Но един добър слушател винаги печели бонус точки за втора среща. В крайна сметка – дръжте се така с другия, както искате той да се държи с вас.

6. Направете нещо различно

Идеята за романтична вечеря никога не е лоша, но защо да няма малко разнообразие?
Ако направите нещо по-различно, определено ще е по-запомнящо се. В сегашните условия това е малко по-трудно, но не е невъзможно. Автокино, рисуване с вино, концерт, караоке, дори урок по готвене, ако искате. Ако имате възможността да направите нещо двамата заедно, това би ви сближило много по-бързо от една вечеря. А и така ще ви хрумнат още подобни неща, които бихте искали да направите, плюс вече ще имате (още една) обща тема на разговор.

10 начина да си осигурите втора среща

7. Искреност

Не, не казвайте, че сте доктор на годината, директор на голяма фирма или каквото и да е друго, освен ако наистина не сте. На лъжата краката са къси. Каквито и лъжи да използвате, за да впечатлите някого, ще е временно. Ако между вас потръгне, другият ще навлезе в живота ви, ще се запознае с близките ви, семейството… и с лъжата, която сте си измислили. Бъдете искрени, кажете нещата, такива както са. Ако отсреща не получите позитивен отклик, просто не е бил правилният човек, а в това няма нищо страшно.

8. Интимност

Не прекрачвайте физически много личното му/и пространство, още повече ако не сте получили нужните знаци. Прегръдката за разделяла е напълно достатъчна, целувката – там е спорно дали е уместна. Целувката по бузата е вероятно по-добрият вариант, тъй като е невинна, но оставя нотка за интимност. Най-важното в случая е да усещате човека до вас и да разчитате знаците, които ви дава по отношение дали и на какво е готов.


9. Сметката

Вечният спор – кой трябва да плати сметката, мъжът или жената? Тук обаче истината е, че няма много за разискване. Най-простото е и двамата да имат готовност да го направят. Независимо дали сте мъж или жена, не ходете на среща, която не можете да си позволите. Не прави добро впечатление да разчитате на другия.

10. Контакт след срещата

След като се разделите, не се втурвайте да пишете веднага. Почакайте малко, осмислете случилото се досега. Нека имате време и двамата да се приберете и да си починете. След няколко часа, ако не е твърде късен час, може да напишете, че ви е било много приятно днес и да пожелаете лека нощ. Кратко, без да започвате нов разговор, непосредствено след като сте се разделили. Така си отваряте и вратичка за втора среща, без да ставате досадни.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.