Целувки, прегръдки, любов, общи мечти и планове за бъдещето, и изведнъж… край! Чуваш онези думи, от които всичко вътре в теб се свива, дъхът спира и усещаш как светът около теб се разпада. Животът ти се преобръща на 180 градуса, а ти не си готов за тази промяна. Дошъл е краят! Краят на един живот, една мечта, един несбъднат сън, превърнал се в кошмар – раздялата.

Едни я понасят по-леко, други страдат с години, но всички допускаме една и съща грешка. След раздялата прехвърляме страниците назад, връщаме се във времето и търсим своите и чуждите грешки. Насочваме вниманието си към това какво е било и какво е могло да бъде, ако….

Няма „Ако“! Има само тук и сега! Има бъдеще, което не знаем какво ще бъде, но можем да направим така, че то да е по-светло, ако спрем да мислим за бившия/бившата. Ще си помислите, че е лесно да се каже, но е трудно да избягаш от собствените си мисли.

Всъщност, не е чак толкова трудно и днес ще ви представим 10 начина как да избягате от мислите по отминалата връзка. Нееее, алкохолът не е единственият вариант. Алкохолът е временно и нездравословно решение. Вижте кои са правилните и здравословни лека за превъзмогване на мъката от любовната раздяла.

1. Спорт

Здрав дух в здраво тяло! Тези думи са точните в случая, когато преживяваме любовна драма. По-добре да се лее пот в залата, отколкото сълзи по отминала любов. Нашият съвет е да изберете подходящия за вас спорт и да му се отдадете. Всички негативни чувства и енергия ще изчезнат в момента, в който усетите мускулната треска.

2. Музика

Не просто, каквато и да е музика, а онази, която кара кръвта да кипи. Забравете за „вашата песен“, забравете за групата, на която бяхте на концерт с бившия/бившата, забравете за меланхолични, депресарски и сърцераздирателни песни. Пуснете силно музиката, която ще накара и мъртвите да затанцуват. Нека и глухите разберат, че за вас животът продължава и му се наслаждавате на 100%.

3. Пътувания

Какво по-хубаво от това да оправяте багажа за дългоочаквано пътуване. Изберете дестинация, приятна компания и се отдайте на един разтоварващ воаяж. Избягвайте места, на които сте били или сте правили планове да отидете с вече бившата половинка. Насладете се на вълнуващото пътуване и оставете мислите ви да се реят.


4. Приятели

Приятел в нужда се познава. И точно в този момент, те искат да са до вас и да ви помогнат. Не се затваряйте вътре в себе си и не отблъсквайте хората, които ви обичат и искат да споделят мъката ви. Позволете на приятели си да изтрият сълзите от очите ви и да върнат усмивката на лицето ви. Мислите, че това е невъзможно и глупаво! Не, не е! Повярвайте, те знаят как да го направят.

5. Работа

Работа, работа и пак работа. В такъв момент е доста добра идея да се концентрирате върху кариерното си развитие. Сега, когато имате повече свободно време, можете да се захванете с всички онези проекти в службата, за които нямахте нито време, нито желание. По-добре съзнанието ви да е заето с важни и полезни дела, отколкото да мислите „колко хубаво ни беше“.

6. Самоусъвършенстване

Най-доброто, което може да направите в момента е да насочите вниманието и енергията си към нещо полезно. А какво по-полезно от това, да усъвършенствате своите знания и умения, да се почувствате по-уверени в себе си. Започнете някакъв компютърен или езиков курс, довършете висшето образование, което зарязахте преди години или четете повече специализирана литература, която да обогати вашите знания в професионалната ви област.

7. Нови запознанства

Под нови запознанства нямаме предвид да търсите нов партньор, а да срещате нови хора като цяло. Чуйте техните истории, споделете техните проблеми, усетете техните чувства, така поне за момент ще забравите своите. Едно ново запознанство никога не е излишно, а и не се знае в какво може да прерасне.


8. Хоби

Ако нищо от изброените неща не ви е по вкуса, то тогава си намерете ново хоби. Ангажирайте времето и вниманието си с нещо, което ще ви накара да се усмихнете. Започнете да се занимавате с фотография, не професионално, просто правете снимки на красивото около вас. А защо не и да рисувате. Може да изразите своите чувства в някоя картина, пък току виж сте се оказали новият Пикасо. Изборът е изцяло ваш!

9. Домашен любимец

Ако усещате, че имате прекалено много любов в сърцето, а сега няма на кого да я дарите, то вземете си домашен любимец. Не действате спонтанно, а обмислете добре своето решение. Малките сладурчета имат нужда от любов, но и от доста грижи. За сметка на това пък бъдете сигурни, че ще ви отвърнат с безпрекословната си обич и никога няма да ви предадат.

10. Книги/филми

В моментите, когато мислите по отминалото време ви връхлитат, то незабавно трябва да се отървете от тях. Любимата книга ще помогне в тези мигове на слабост. Ако тя не е подръка, същият ефект ще донесе и някой хубав филм. Само внимавайте с избора си! Варианти като любовни, романтични, мелодраматични и други подобни са строго забранени! Изберете някой, който ще ви накара да се превивате от смях, а не да роните сълзи.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *