10 хитринки за красива коса
„Рапунцел, Рапунцел, спусни си косата…“

Колко ли момичета са въздишали по прекрасната грива на приказната героиня.

Вероятно много от вас са изпробвали всички възможни продукти на пазара с едничката мечта да постигнат перфектната коса.

Е, време е да спрете да харчите парите си напразно и да опитате тези 10 хитринки.

1. Сресването

10 хитринки за красива коса

Изненадващо, но доста момичета не знаят как правилно да сресват косата си. Най-важното правило е да сресвате косата от горе надолу – така няма да я накъсвате.

2. Бадемово масло

10 хитринки за красива коса

Бадемовото масло е познато от векове със свойствата си да стимулира растежа на космените фоликули. Нанесете няколко капки на скалпа си преди къпане и масажирайте 5 минути. Така ще стимулирате кръвообращението и косата ви ще расте по-бързо.

3. Хининова вода

Водата от тропическото растение хинин е не само полезна за здравето, но и за красотата. Спомага за бързия растеж и гъстотата на косата.


4. Хума

Още едно природно средство, което ще се превърне във ваш помощник. Хумата е не само леснодостъпна, но и евтина. За постигане на красива коса, правете веднъж седмично маска от 2 с.л. хума, 2 с.л. мед и 2 с.л. оцет. Стойте половин час с нея, след което отмийте с вода. Косата ви е мека и подхранена!

5. Отбягвайте третиране

Независимо дали сешоар, преса или боядисване, допълнителното третиране на косата ви ще я отслабва, в резултат на което ще се сдобиете със суха и накъсана коса. Избягвайте максимално използването на топлина и стилизанти.

6. Витамини

10 хитринки за красива коса

Колкото и да се стараете към красива външност, не забравяйте да се погрижите за организма си отвътре. Приемайте храни или хранителни добавки, богати на цинк, желязо, селен и Oмега 3. Без тях мисията „красива коса“ е обречена.

7. Къпане

10 хитринки за красива коса

Една хитринка, която можете да използвате при къпане, е т.нар. „температурен шок“. Измийте косата си с хладка вода, след което направете последното обливане със студена. По този начин ще затворите порите на скалпа и ще предотвратите косопад.


8. Подстригвайте косата си

10 хитринки за красива коса

Много е важно през месец-два да подстригвате нацъфтелите връхчета на косата си. В противен случай тя ще расте, но ще се къса, което няма да доведе до желаната дълга грива.

9. Маски с яйце

10 хитринки за красива коса

Яйцата са витаминозна бомба за косата ви. Правете маски с яйце, като го комбинирате с лимонов сок, мед, зехтин.

10. Пийте вода

10 хитринки за красива коса

Няма как да пропуснем пиенето на вода. За здрав организъм и красива визия, пийте поне 1.5 – 2 л вода на ден. По този начин ще се сдобиете с хидратирана коса и забързан метаболизъм.

Вмъкнете тези хитринки в дневната си рутина, бъдете постоянни и скоро ще се радвате на изящна коса, на която и Рапунцел би завидяла!

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *