Медитацията е метод, с който тренираме ума си. Съзнанието ни влиза в режим, чрез който се успокояваме и постигаме духовно, емоционално и физическо развитие.

Медитирането ни поддържа здрави, но и ни дава възможност да овладеем своята болка. Човек непрекъснато се намира между покой и напрежение, здраве и болест, почивка и работа, което изисква от него непрекъснато да се адаптира и да реагира адекватно в различни ситуации.

Умът ни е постоянно зает с премисляне, анализиране и търсене на решение. Точно в такива моменти медитацията би ни помогнала. Ето 10 факта за нея.


Факт №1:

Медитацията възниква в източните религии и духовни учения. Практикува се повече от 5000 години.

Факт №2:

Статистики показват, че между 200 и 500 милиона души по света медитират.

Факт №3:

Медитацията ни кара да се чувстваме щастливи. Причината е, че тя предизвиква позитивни емоции и променя за добро нагласата ни към случващото се. Дори няколко минути на ден оказват голямо влияние върху настроението и начина ни на мислене.

Факт №4:

Една от силите на медитирането е, че ви помага да отпуснете съзнанието и тялото си, което допринася за по-лесното и бързо заспиване.

Факт №5:

Медитацията ни помага да редуцираме количеството стрес в живота си в дългосрочен план. Пробвайте! Ще увеличите издръжливостта и търпимостта си към стресови ситуации.


Факт №6:

Медитирането развива състрадателността ни. Активира добри чувства и любов, които увеличават готовността ни да помагаме и желанието да облекчим страданието на хората около нас.

Факт №7:

Благодарение на медитацията тялото ни забавя развитието на болести като Алцхаймер и деменция. Помага и за намаляване на кръвното налягане.

10 факта за медитацията

Факт №8:

Децата, които медитират, показват доста по-добри резултати в училище. Те са по-концентрирани и организирани, което им помага за лесно и бързо съсредоточаване.

Факт №9:

Чрез медитация можем да преборим зависимост. Тя изиграва ключова роля в борбата с алкохолизма, тютюнопушенето и дори с наркотиците.

Факт №10:

Медитацията може да приближи практикуващия по-близо до Бог, да му позволи да вижда минали животи или да осъществява пътувания в други светове и измерения.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.