За едно бебе неговата количка е по-важна дори от леглото, в което прекарва нощите си, и столчето за хранене.

Дори в нея то може да се наспи. Но също с нея родителите могат да придвижват детето си по време на разходка, при пазаруване, на път за лекарския кабинет или просто на гости у баба и дядо.

Затова количката трябва да бъде красива и функционална. А защо не и двете? Ето 10 ценни съвета каква трябва да бъде тя.

1. Каляската на Негово Величество Бебето

Мислете за количката като тържествената рикша, в която вашето дете ще се вози, докато прави първите си обиколки на квартала и района.

2. Количката като столче за хранене

Когато бебето огладнее, може да седи в количката, ако сме навън и нямаме достъп до специално бебешко столче.

10 ценни съвета при избора на детска количка

3. Незаменима: леката количка

У нас все още има сгради с повече от 2 етажа, в които няма асансьор. А дори и в тези, в които има, много често се случва поради авария услугата да бъде прекъсната. В такива случаи се налага на много майки, бащи, баби да пренасят на ръце количката нагоре по етажите, ако няма как да я заключат долу във входа.

Дори и това да не важи за вас, при всекидневните ситуации с детето, все ни се налага да вдигаме и пренасяме возилото заедно с бебето в нея. За да се предпазим от травми и претоварване, в такива случаи ние имаме нужда от една високофункционална количка, която да отговаря на всичките ни потребности.

4. Количката като люлеещо столче

При пристъпите на колики или болка от растящи зъбки, малките обикновено са нервни. Едно от нещата, които могат да ги успокоят, е люлеенето. На мама обаче може да ѝ дотежи да носи бебето и не след дълго да се опита да го остави за малко, то обикновено се пробужда с нов вик на плач. Количката може да помогне в такъв случай, ако поставим бебето в нея и просто я бутаме лекичко напред-назад, без да бутаме прекалено силно. За детето това също е люлеене, а за нас е доста по-лесно.

Най-подходящите за тази цел са богатият избор на детски колички, които гледат назад към нас, за да може малкото да ни вижда и да се чувства защитено. Непременно обаче не забравяйте да почистите колелата на количката, ако сте решили да я ползвате по този начин вкъщи, за да не се внесат бактерии у дома.

10 съвета при избора на детска количка

5. Колички за приспиване

Има още едно нещо, което действа чудесно на повечето неспокойни бебета. За голямото учудване на някои възрастни, те не се изнервят, когато бутаме количката по чакъл или павета. Всъщност това движение създава монотонен бял шум, който може да успокои или дори да приспи децата. Веднъж научили този трик, някои родители правят задължителна обиколка на улицата след вечеря през лятото.

6. Возило при офроуд условия

Макар че бебетата рядко имат против неравните терени и те дори ги забавляват, количката може наистина да пострада и дори да се потроши напълно, ако не е пригодена за подобни настилки. Ако в квартала ви често се ремонтират улици, какъвто е случаят обикновено, вземете си маневрена количка.


7. Количката като багажник

Когато отиваме на пазар, не е нужно да търсим приятели и роднини, които да ни помогнат с бебето. Ако количката е достатъчно функционална, можем да го вземем с нас и да си прекараме страхотно.

8. Количка за всички поводи

Детските колички имат много функции и роли в живота на бебето и неговите родители. Същевременно обаче, неизменно идва денят за някое голямо тържество или официално излизане. Малко са семействата в днешно време, които могат да си позволят отделна количка за празнични поводи. Още повече, че никоя бебешка принадлежност не би могла да се опази за дълго време от петна от храна, напитки, пастели и други.

Много е вероятно още след първото излизане да ви се наложи да разжалвате парадната количка до всекидневна, ако тапицерията ѝ не може да бъде изчистена. За целта днес можете да се презапасите с протектор, или да търсите количка със сменяем калъф, който може да се махне и пере в автоматичната пералня.

10 съвета при избора на детска количка

9. Мултифункционалните колички

Те са удобни и икономични. Подходящи са за родители и бебоци, които пътуват често и имат разнообразни нужди по отношение на подръчния арсенал.

10. Уникална количка, каквато никой друг не е виждал

Не толкова отдавна у нас се продаваха масово 1-2 типа колички, а принадлежностите за тях бяха кът. Хората, които живееха в квартали с повече офроуд условия, за придвижването младите родители жертваха стила в името на маневрени и леки бебешки возила.

Други, тъй като избираха красотата на първо място, неминуемо имаха трудности с пренасянето на количките през стълби без рампа и в сгради с неработещи асансьори. Вече няма нужда да изпадаме в подобна дилема.

Днес разнообразието на пазара вече е голямо и за щастие, продуктите отговарят на всеки вкус и джоб.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *