И тази година БГ Радио не изневери на традицията да изпраща годината със специална класация, съставена от слушателите на медията.

2020 година медията изпрати с подреждане на саундтрака на десетилетието – онези 200 песни, които според слушателите на БГ Радио ще останат като най-обичани и важни за изминалите десет години.

В класацията намериха място песни, представени от началото на 2011 година до последните дни на 2020 година. Гласуването продължи два месеца и подреждането бе съставено от повече от 11 000 вота.

То приключи на 30 декември, а самата класация бе представена от Атанас Стоянов и Симеон Колев в последния ден на 2020 година в музикален маратон от повече от 16 часа. Песните, събрали най-много гласове, посрещнаха първите часове на новата 2021 година, а песента победител прозвуча в 2 часа на 2 януари 2021 г.

На върха на „БГ Топ 200 на десетилетието“ застанаха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени с песента „По-полека“. С най-голям брой песни – цели 15, в чарта участва Владимир Ампов – Графа, Михаела Филева е с 13 песни, а Любо Киров с 11.

9 от песните на Миро намериха място в класацията, а с по 6 заглавия участват Поли Генова и група СкандаУ. С по 5 песни в Топ 200 са Ицо Хазарта, P.I.F. (с гласа на покойния Димо Стоянов), Б.Т.Р. и Мария Илиева.

Ето как изглежда челната десетка в списъка с най-обичани български песни от последното десетилетие, които слушателите подредиха.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

10. Революция Z – Аз искам

9. P.I.F. – Огън

8. Миро и Койна Русева – Нависоко

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

7. Ицо Хазарта – Хип-хоп

6. Поли Генова – If Love Was A Crime

5. Графа, Bobo и Печенката – Дим да ме няма

4. Графа, Любо Киров и Орлин Павлов – Заедно

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

3. Васил Найденов – На случайна гара

2. Миро – Гълъбо

1. Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – По-полекаКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *