Сръбската и балканска звезда Лепа Брена празнува рождения си ден на 20 октомври. Певицата е родена в Бръчко, Босна и Херцеговина, а истинското ѝ име е Фахрета Яхич. В края на 80-те, заедно с групата си Slatki greh, тя снима трите музикални филма „Hajde da se volimo”. На 24 юли 1990 г., на стадион „Васил Левски“ в София, Брена прави грандиозен концерт, който все още е най-посетеният музикален форум в историята на родната концертна дейност. През 1991 г. се омъжва за известният тенисист Свободан Живойнович, с когото се запознават две години по-рано в Чикаго.

След сватбата живеят известно време във Флорида. Там звездата записва албума си „Ja nemam drugi dom“, който се превръща в един от най-успешните за нея. Брена и Боба имат двама сина Стефан (роден през 1992 г.) и Виктор (роден през 1998 г.), но изпълнителката приема като свой и Филип – дете от първия брак на тенисиста. В края на 2000 г., синът им Стефан е отвлечен и върнат след плащане на откуп. Изпълнителката преживява тежко случката и за кратко спира да се занимава с музика, като се посвещава изцяло на децата си.

През 1998 г. заедно със Саша Попович, отварят продуцентска и издателска компания „Grand“. През 2008 г., след 8-годишна пауза, издава албума си „Udji slobodno“, а през 2011 г., издава 16-тия си албум „Zacarani krug“. В България Лепа Брена става изключително популярна още в края на 80-те и началото на 90-те години, а през 2011 г. певицата зарадва феновете си у нас с голям концерт, който препълни Арена Армеец в София.

Ето и 10-те нейни песни, превърна ли се в хитове в България.

1. „Ti si moj greh“

Категорично това е е най-популярната песен на Лепа Брена в България. Издадена е през 1996 г., в албума „Луда по теб“.

2. „Seik“

„Ой, Шейхи, Шейхи…“ Песента е издадена през 1985 г., в албума „Пиле мое“.

3. „Hajde da se volimo“

Издадена е заедно с едоименен албум през 1987 г.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

4. „Luda za tobom“

Песента и едноименният албум излизат през 1996 г. Кавър е на гръцка песен, а в България става още по-популярна в изпълнение на Камелия.

5. „Nezna zena“

Песента е издадена през 1985 г., в албума „Пиле мое“.

6. „Udri mujo“

Песента влиза в албума „Хайде да се обичаме“, издаден през 1987 г.

7. „Cetiri godine“

Песента излиза в едноименен албум през 1989 г., а клипът към нея е сниман в Испания.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

8. „Robinja“

Песента е от албума „Четири години“ от 1989 г., а клипът към нея е реализиран в Турция.

9. „Cik pogodi“

Песента е под номер 2 в албума „Boli me uvo za sve“, издаден през 1990 г.

10. „Pazi kome zavidis“

„Внимавай на кого завиждаш“ е сравнително нова песен, която успява да добие достатъчна популярност у нас. Издадена е през 2008 г. в албума „Udji slobodno“.

Ако имате нужда от още хитове на Лепа Брена, вижте втората порция с любими песни на звездата. Ето 10-те най-популярни песни на Лепа Брена в България (част 2).Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *