Евтини самолетни билети

Отново дойде месец май – месецът на баловете. Несъмнено абитуриентският бал е една от най-значимите вечери на всеки ученик.

Младите дами прекарват месеци в подготовка за заветния ден, а напрежението е изключително високо. Ето няколко съвета за момичетата, които със сигурност ще им помогнат да се чувстват добре по време на своя празник.

1. Изберете подходяща рокля за тялото си

Всяка една от нас има част от тялото си, която не харесва. Насочете се към рокля с подходяща кройка. По този начин ще подчертаете силните си страни и ще прикриете негативите. А кой знае, може дори да ги накарате да изглеждат привлекателни.


2. Изберете подходящ грим, прическа и аксесоари

Отидете на пробен грим. Уточнете какво точно искате. Ако пък умеете да работите с четките, може дори да се гримирате сами. По този начин спестявате както пари, така и време. Бъдете умерени в избора си. Поставете акцента или на тоалета, или на аксесоарите към него.

10 съвета как да се чувстваме добре на бала

3. Изберете подходящи обувки

В никакъв случай не прибягвайте към красивите, но неудобни обувки, които видяхте на витрината в онзи магазин. Не забравяйте, че ще прекарате цяла нощ с тях и в този случай 16 см ток определено не е най-доброто решение.

4. Разпределете времето си

Денят на бала минава неусетно. Напрежението е огромно, понеже времето за нищо не стига. Отидете на грим и прическа по-рано, за да успеете да обърнете внимание на всички, които искат да ви уважат за празника.

5. Опитайте се да овладеете емоциите си

Знам, че това звучи невъзможно, но не забравяйте, че това е вашият ден. Оставете притесненията на заден план и се отдайте на удоволствието от празника си.


6. Вслушайте се в съветите на родителите си

Информирайте се добре и се вслушайте в съветите на родителите си. Те са хората, които никога не ви мислят лошото.

7. Не взимайте прибързани решения

Тъй като около бала всяко едно момиче е доста емоционално, не взимайте прибързани решения относно външния си вид. Ако решите да промените нещо в прическата си (боядисване, скъсяване), обмислете го добре и чак когато сте сигурни, че го искате – направете го!

8. Не прекалявайте с козметичните процедури

Не ходете на козметични процедури непосредствено преди бала. Оставете тялото си да почива поне една седмица. Нека не забравяме, че солариумът, почистването на лице, скубането на вежди и всички други удоволствия, на които се подлагаме в козметичните салони, могат да причинят възпаление и зачервяване на кожата, което да снижи самочувствието ни за празника.

10 съвета как да се чувстваме добре на бала

9. Не се съобразявайте единствено с тазгодишните модни тенденции

Всички се стремим да бъдем в крак с модата, но това не е най-подходящото решение. Заложете на нещо, което ви стои добре, без значение дали е моден хит тази година, или не.

10. Забавлявайте се

Дойде най-важното правило. Това е вашият ден! Бъдете себе си, чувствайте се добре и се забавлявайте с цялата си душа!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.