Романтичните филми не са за всеки. Дори и по време на пандемия, дори и с цената на скандал, дори и на 14 февруари.

Безкрайните любови сцени действат приспиващо на повечето хора и то предимно от силния пол. Но на помощ идват романтичните екшъни или екшън романтиките.

Наричайте ги, както искате, защото те са толкова добри, че ще ви съберат заедно пред екрана, ще ви спестят скандала и дори всеки от вас ще остане с добър спомен от поредния празник на влюбените.

Съчетавайки вълнуващи каскади и зашеметяващи любовни истории, този тип филми са перфектното решение за едно по-различно и приятно изживяване с вашата половинка. Ето кои са нашите 10 такива предложения.

1. Шпионски свалки

Двамата красиви, необвързани тайни агенти и най-добри приятели – Тък и ФДР, неволно попадат в любовен триъгълник. Причина за това е красивата Лорън, която се чуди кого да избере. Двамата впрягат всичките си шпионски похвати и най-добрите технологии, за да спечелят сърцето ѝ.

2. Аватар

Това е филмът, който ви пренася буквално в друга вселена, а историята в него е до болка позната. Човечеството вече е в търсене на нови блага за оползотворяване и ги намира на планетата Пандора. Хората създават специална програма, чрез която успяват да свържат своето ДНК с това на коренните жители на планетата – Нави. Един от участниците в програмата се влюбва в дъщерята на вожда на племето Оматикайа и екшънът започва.

3. Игрите на глада

Филмът ни пренася в бъдещето, което обаче се оказва по-сурово от най-мрачното минало на човечеството. Вместо държави има Окръзи, а вместо народи – касти. Най-голямото “забавление” в този странен бъдещ свят е наистина мащабно и зверско риалити, от което оцелява само един. Катнис Евърдийн не е обикновено момиче и когато е принудена да участва в “Игрите на глада”, целият свят ще го разбере. Намесят ли се любовта, саможертвата и желанието за промяна, правилата не важат.


4. Господин и Госпожа Смит

Джон и Джейн Смит са перфектните партньори, но оказва се и перфектните врагове. На пръв поглед те са най-обикновено семейство, но всъщност са тайни агенти, работещи в различни организации. Когато всеки от тях получава задачата да убие другия, отношенията им минават на съвсем друго ниво.

5. Фокус

Ник е опитен крадец и като такъв вече има изграден екип, с който извършват малки и големи кражби. Но когато Ник среща Джес – все още новатор в измамите, но с огромен потенциал и не по-малко желание, фокусът му се измества. В този филм има от всичко: добри актьори, забавни моменти, лукс, любов, обрати, екшън и напрежение.

6. Бодигард

“Бодигард” е един от вечните филми и трябва да се изгледа поне веднъж. Той проследява историята на преквалифициран в охранител бивш агент на ЦРУ и музикална звезда, която получава смъртни заплахи. Певицата е твърдо против методите, които бодигардът ѝ прилага, за да я защити, но не след дълго се влюбва в него.

7. Планината помежду ни

Любов пламва на най-невъзможните места и в най-суровите условия. Такъв е случаят на ортопеда Бен и журналистката Ашли. Запътили се – той към спешна операция, тя за сватбата си – самолетът им катастрофира. Оказва се обаче, че суровите условия на снежната планина са трудни за оцеляване, но не и за влюбване.

За Коледа ти пожелавам...

8. Пърл Харбър

“Пърл Харбър” е нещо като смесица от всеки добър филм преди него. Преплитат се война; не една, а две трагични любовни истории; предателство и много, много смърт. Най-добри приятели от детство, двама летци се влюбват в една и съща медицинска сестра. Естествено, по-упоритият пръв печели сърцето ѝ, но тук се намесва войната. А какво се случва след това, трябва да гледате, за да разберете.

9. Топ Гън

Това е история за пилоти, за успехи и за любов, която може да те извиси до небесата, но и да те приземи. Пийт Мичъл е млад, красив и амбициозен летец. Той постъпва в престижна програма, където се влюбва в астрофизичката Кели МакГилис. Освен че Кели първоначално не отвръща на чувствата му, връзките са напълно забранени във флота. Но това само още повече амбицира Мичъл.

10. Съюзени

Макс Ватан е офицер от разузнаването, пратен със специална задача в мароканския град Казабланка. Целта на неговата мисия е сближаването му с лидерката на френската съпротива – Мариан Босежур. Двамата се влюбват, женят се и дори се сдобиват с дете. Но това изобщо не е щастливият край, който очаквате. Особено когато Ватан започва да се съмнява, че жена му всъщност е нацистки шпионин.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *