За музиката са говорили всички и ще го правят още много, но никой не може да даде по-добро обяснение за това, какво е искал да каже авторът по-добре от самата нея.

А рокът не напразно е един от най-любимите стилове на поколения меломани

Години по-късно все още слушаме класиките на 80-те и 90-те. Като например Whitesnake – „Is This Love“. Записана през 1987, песента на британците завладя сърцата и продължава да го прави и до ден днешен.

Запалените рокаджии със сигурност помнят ’89 и „Poison“ на Алис Купър. „I wanna love you but I better not touch (don’t touch)“, и ние това ви съветваме още известно време… или правете го, но поне при наличието на дезинфектант в чантата!

След бурята често се появява дъга, а препратката директно ни отвежда към Rainbow – „Can’t Let You Go“. Загадъчният и дори леко страшен клип вече не ни плаши, но пък звученето на песента все още ни кара да притаяваме дъх.


Все си мислим, че когато чуете за Nirvana, най-напред се сещате за Кърт Кобейн и „Come As You Are“, а не за Будизма. Да, Nirvana не носеше толкова спокойствие на ума, колкото провокираше мисълта. Затова ще я помним винаги.

Един от най-добрите сингли в саундтрака на филма „Армагедон“ e на Aerosmith. Групата обаче е известна с още много емблематични парчета. Например песента „Crayin'“, получила номинации Grammy за най-добра рок песен и „Crazy“, която допринася за наградата Grammy за най-добро рок изпълнение на дует или група с вокал. А участието на Алисия Силвърстоун в клиповете, считана тогава за по-секси дори от моделите на Victoria’s Secret, със сигурност не е останало незабелязано.

Накъдето и да сме се запътили обаче, не може да не споменем Джон Бон Джоуви – „Blaze Of Glory“, поредното парче, сдобило се с Grammy, само че този път за най-добро мъжко вокално рок изпълнение. А, сега тихичко си тананикате „It’s My Life“ на бандата на Джон, докато си припомняте за лудориите, които сте правили по време на тийнейджърските си години, но не сте разказали на децата си за тях, нали…?


Кой не обича наградите?! Затова призванието „Вълшебникът от Оз“ даваме най-тържествено на Ози Озбърн с изпълнението на „No More Tears“ и признаваме, че британският рокаджия определено знае как да омагьосва с музиката си.

Докато все още говорим за магии… Казват, че любовта е най-голямото вълшебство на света. Как да не им повярваме, след като през 1986 и Europe пеят за нея, само че са я нарекли с друго име – „Carrie“?!

„Добрите песни нямат възраст. Те живеят вечно.“
Алла ПугачоваКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *