Вече стана традиция да отбелязваме рождените дни на популярни личности. На 28 януари празнува един от най-популярните български естрадни изпълнители – Георги Христов. Той е роден в София през 1964 година.

От малък мечтае да стане певец. На 6 годишна възраст е първата му изява пред публика. Той изпълнил песента „Bensonhurst Blues“ на Оскар Бентън на сцената на бар „Москва“, окуражен от леля си.

През 1981 г. е приет в Музикалната академия, а вече е познат и в музикалните среди. По това време е солист на група Такт. През лятото на същата година реализира първия си студиен запис – песента „Следи“.

През 1988 и 1992 г. печели първо място на фестивала „Златният Орфей“, а с песента „Не съжалявайте“ печели първото място в конкурса „Мелодия на годината“, отново през 1992 г.

Георги Христов е автор на музиката и текста на 90% от песните, които изпълнява. Той има зад гърба си 13 издадени албума, като последният излиза през април 2012 г. и носи името „Още те обичам“: Golden Ballads.

През май месец 2012 година той събра близо 5 000 човека на концерта си „30 златни“ в зала 1 на НДК. Днес името му се свързва с понятия като професионализъм, изисканост, стил и престиж.

Ето и 10 от най-популярните песни на Георги Христов, подредени от редакторите на „10-те най“.


1. Черно и бяло

2. Нямам нужда от много приятели

3. Синева


4. Лале ли си, зюмбюл ли си

5. Майциче

6. Чудак

7. Илюзия


8. Болка

9. Повтаряй ми, че ме обичаш

10. С ритъма шакадъмКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *