10 малко известни любопитни факта за сериала "Стрелата"

Седем сезона смъртоносни противници, борба на два фронта за бъдещето на града и много маскирани герои. Напрегнат сюжет, съчетан с умело подбран актьорски състав. Ако добавим към всичко това и името Оливър Куин, феновете на комиксовите истории едва ли ще имат проблем да разпознаят без никакво затруднение, че иде реч за сериала „Стрелата“.

Продукцията разказва за млад и свободолюбив плейбой и милиардер, който след корабокрушение прекарва пет години на адски остров, преди да бъде спасен и върнат в родния си град Старлинг Сити. През деня Оливър се преструва на човека, който е бил някога, a през нощите става отмъстителят, решен да се бори срещу неправдите, да поправи грешките на семейството си и да върне Старлинг Сити към някогашната му слава.

Зад екшън историите на Стрелата се крие много труд и огромно количество снимачни часове. Упоритата работа обаче дава изключително бърз резултат и още с премиерата си през 2012 г. сериалът се превръща в един от телевизионните хитове на годината. У нас „Стрелата“ започва да се излъчва през 2015 г. по bTV Action. Ролите се озвучават от Таня Димитрова, Ирина Маринова (заменена в последните три епизода от втори сезон от Гергана Стоянова), Иван Велчев, Чавдар Монов и Христо Чешмеджиев.

С поздрав за най-големите фенове на „Стрелата“, пък и за тези, които все още не са открили сериала, днес ви предлагаме 10 любопитни факта за снимачния процес, актьорите и случките им около работата по екшън поредицата.

1. Продукцията е снимана във Ванкувър, Канада. Актьорите споделят, че са били във всяка една уличка на града и са обиколили всяка една част на него, дори по няколко пъти. До такава степен, че се сприятелили с хора, живеещи в най-различни квартали и те им помагали с каквото могат – само от интерес към продукцията и самия сериал.

2. По-голямата част от сериала е снимана през нощта, тъй като супер героите се показват предимно по тъмно… Актьорите споделят, че отначало било трудно да се свикне с факта, че ще трябва да работят само през нощните часове, а главният актьор Стивън Амел признава, че това за него била една от най-трудните и досадни пречки по време на работа.

3. Притиснати от нуждата да се снима през нощта, продуцентите били принудени да прибягнат и до снимки на закрито. За лош късмет на всички, сградата с перфектни условия за осветление се оказала фабрика за тор. Ето защо екипът недоволствал, че през повечето време трябвало да се бори с ужасната миризма.

4. Кадрите от имението на семейство Куин са снимани в световноизвестния замък Хатли, намиращ се в Националния исторически парк в Коууд, Британска Колумбия. Същият замък е използван за имението Лутър в сериала „Смолвил“, както и за това на професор Ксавие в „Х-мен“. Последната продукция, използвала мястото, е „Дедпул“ (2016).

5. Преди да започне всеки сезон и преди да предприемат каквито и да било снимки, Стивън Амел се подлагал на интензивни тренировки, както по ръкопашен бой, така и по стрелба с лък. За да изглежда реална неговата роля, създателят на сериала Марк Гугенхайм казва, че е от изключителна важност Стивън да владее изкуството на стрелбата с лък.

6. Самият Стивън Амел разказва за героя, че има почти незабележим тик да държи ръката си в готовност сякаш държи лък, дори когато не е прикрит от зелената качулка. Според актьора това е нещо, което би забелязал само истински фен на сериала.

7. Стивън Амел разказва още една случка, която го трогнала и за която винаги си спомня. Историята е свързана с момиче на име Каси. Тя имала фабрика за инвалидни колички и доста труден живот. Каси споделила на актьора, че имала желание да направи стреломобил под формата на инвалидна количка. Стивън не крие, че тази среща го заредила със страхотна позитивна енергия и той все още си комуникира с Каси.

8. Актрисата Кейти Касиди (в ролята на Лаурел Ланс/ Черната сирена) също разказва интересна случка от бар. Момиче се приближило и поискало автограф. На пръв поглед, това се сторило напълно нормално на Кейти, но година по-късно тя среща същото момиче и с изненада научава, че то е татуирало нейния подпис на ръката си…

9. През 2014 година започва сериал отклонение на „Стрелата“ – „Светкавицата“, а през 2015 година започва и анимираният уеб сериал – „Лисицата“, сюжета на който се развива в същата вселена на Стрелата и Светкавицата. През 2016 година започва четвъртият сериал – „Легендите на утрешния ден“, който е общо разклонение на „Стрелата“ и „Светкавицата“ и включва герои, които са добре известни в двата сериала. В четвъртия епизод на четвърти сезон, Мат Райън играе ролята на Джон Константин, като епизода служи за създаването на сериала „Константин“, излъчен на канала NBC. През 2016 година Грант Гъстин, който изпълнява ролята на „Светкавицата“, се появява в същата роля на сериала „Супергърл“, който се излъчва по канала CBS.

10. На 8 януари 2017 г. сериалът „Стрелата“ е подновен за шести сезон. Освен връщането на Дейвид Никъл (който изпълняваше ролята на приятеля/ментор/враг на Оливър Куин – Анатоли Княжев), ще видим още Майкъл Емерсън (Бен в сериала „Изгубени“).

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *