Евтини самолетни билети

Какво прави един хорър филм добър? Без никакво съмнение, силният и запомнящ се злодей.

Ветераните Дейвид Аркет, Кортни Кокс и част от младите звезди на новия „Писък“ обръщат поглед към енигматичния Гоустфейс.

Паметният силует, зловещата призрачна маска, любовта му към игричките, рязко контрастираща с неговата безпощадност и жестокост и особено мистериозната му идентичност – това са само част от отличителните характеристики, които превръщат Гоустфейс в икона на жанра. Той отново е тук, по-страшен от всякога. Когато го видиш, дъхът ти секва.


По изключително оригинален и страховит начин „Писък“ отваря 25-годишната поредицата за новото поколение, като в същото време остава верен на наследството на оригинала на Уес Крейвън.

Филмът предлага много от превърналите се в класика елементи на фрайчайза, в комбинация с нови изненадващи посоки и обрати, които ще държат в напрежение до последния момент както феновете на поредицата, така и тези, които за първи път се сблъскват с историята на Сидни и Гоустфейс.

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града.

10 любопитни факта за филма "Писък"

Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване са вече други…

Ужасът се завърна с „Писък“ само в кината и 4DX, а в дните до петък мъжкият портал © Мустак ви дава шанс да спечелите двоен кинобилет за филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 21 януари и бъдете готови за награда. Успех!

Седмица след официалната премиера на филма „Писък“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса…


1. На премиерната дата на филма „Писък“ по кината – 14.01.2022 г., се навършиха точно 25 години и 25 дни от дебюта на първия филм „Писък“ (20.12.1996 г.).

2. Новият филм „Писък“ е първият, който не е режисиран от Уес Крейвън, който почива от рак през 2015 г.

3. Героят на Дилън Минет се казва Уес в памет на режисьора Уес Крейвън.

4. Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет влизат в ролята на едни и същи герои в поредицата „Писък“ в продължение на 4 десетилетия – 1996 и 1997, 2000, 2011 и 2022 г.

5. Жената на сценариста Джеймс Вандербилт се казва Амбър Фрийман, което е и името на един от персонажите в новия филм.

6. Това е вторият филм от поредицата „Писък“, в който Джейми Kенеди (Ранди) не взима участие.

7. Началото на новия филм „Писък“ показва нападението над Тара в ситуация, идентична с отварящата сцена с Дрю Баримор от първия „Писък“ (1996).

8. От 2000 година всеки следващ филм от поредицата „Писък“ излиза точно 11 години след предшественика си. Традиция, която е спазена и с този „Писък“.

9. Новите актьори в „Писък“ разказват, че по време на снимките са ги държали в пълно неведение за истинския финал и никой от тях не е знаел как ще свърши филмът.

10. В „Писък“ (1996) Дрю казва на Сидни: „Приличаш ми на младата Мег Райън“. В новия „Писък“ участва Джак Куейд, който е син на Мег Райън и Денис Куейд.



Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.