Четири години след като покориха сърцата на милиони зрители с музикалния си хит „Тролчета“, DreamWorks Animation ни канят да се завърнем в невероятно приветливия и фантастичен свят на тролчетата със свръхочакваното звездно продължение „Тролчета: Турнето“.

Новото приключение отвежда познатите ни и обичани герои далеч отвъд пределите на „родната сцена“, която до този момент те познават като единствена. Попи и Клон откриват, че са част само от едно от общо шест различни племена от тролчета, разпръснати в шест различни земи и отдадени на шест различни стилове музика: фънк, кънтри, техно, класика, поп и рок – всеки толкова различен и атрактивен, колкото и самите тролчета, които ги изпълняват.

И техният свят изведнъж става по-голям, доста по-шумен и опасен. Кралица Барб, която е част от кралското потекло на хард-рока, подпомагана от баща си Крал Траш, иска да унищожи всички останали стилове музика и рокът да бъде единствен господар!

Със съдбата на света, изложена на риск, Попи и Клон заедно с техните приятели Биги, Сатен, Кадифе, Куп и Блясъчко се отправят на пътешествие във всички останали земи, за да обединят тролчетата срещу Барб, която заплашва да „измете“ всички от сцената.

Режисьори на филма са Уолт Дорн и Дейвид П. Смит, а продуценти са Джина Шай и Кели Кууни Силела. Куфеем на анимацията „Тролчета: Турнето“ вече в избрани кина нa 3D, а в дните до четвъртък Форум Филм България и музикалният портал © Меломан.бг ви дават шанс да спечелите страхотни оригинални подаръци от филма – тениска за възрастни Рок, детска тениска Рок или бутилка за вода.

В петък трима от отговорилите вярно ще грабнат по една от наградите, а дни след официалната премиера на „Тролчета: Турнето“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за анимацията.


1. „Тролчета: Турнето“ е продължение на хитовата анимация „Тролчета“ от 2016 година.

2. Universal Pictures и DreamWorks Animation обявяват продължението на „Тролчета“ на 28 февруари 2017 г.

3. „Тролчета: Турнето“ получава своето заглавие на 12 юни 2018 г.

4. Анимацията “Тролчета: Турнето“ е режисьорският дебют на Дейвид Смит.

5. Майк Мичъл, режисьорът на „Тролчета“, напуска проекта, за да режисира „LEGO: Филмът 2: Второто пришествие“ (2019).

6. Шестте основни видове тролчета са Поп, Рок, Техно, Класика, Кънтри и Фънк. Има и няколко по-малки, включващи Джаз, Регетон, Кей-Поп и Йоделинг.

7. Идеята за събирането на шест лъча в едно като сюжетна линия е огледало на „Отмъстителите: Война без край“ (2018).

8. Оригиналният саундтрак от филма излиза на 13 март 2020 г. В него участват изпълнители като Джъстин Тимбърлейк, Кели Кларксън, Мери Джей Блайдж.

9. Първият сингъл от саундтрака на филма – “The Other Side” на Джъстин Тимбърлейк и SZA, дебютира на 26 февруари 2020 г.

10. „Тролчета“ е петият филм на DreamWorks Animation, който се превръща във франчайз, след „Шрек“ (2001), „Мадагаскар“ (2005), „Кунг Фу Панда“ (2008) и „Как да си дресираш дракон“ (2010).Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *