В тази статия сме подготвили няколко примера за грешки, които често се допускат от новите покер играчи – без значение дали играете онлайн или в напълно реална среда, и съвети как те да бъдат избегнати.

Когато са развълнувани, те често се спъват в едни и същи препятствия по пътя към това да станат по-опитни.

Подготвили сме 10 съвета, които анализират допусканите грешки на новите покер играчи и дават решения как играта им може да бъде подобрена.


1. Игра на твърде много ръце

Да можеш да оценяваш началните ръце и да научиш кога да играеш и кога да хвърляш картите си, е основно умение. Повечето играчи започват да усвояват рано в своя напредък в играта на покер. Играчите главно трябва да се научат на търпение. Поемането на риск в покера не винаги е правилната посока, защото играта е стратегическа и всеки един не добре плануван ход може да доведе до провал.

2. Вяра в процеса

В крайна сметка играчите развиват свои собствени лични стилове. Като например, те може да са склонни към „свободна“ игра (да играят почти всяка игра) или обратното (да пасуват). По-опитните играчи са научили стойността на изчакването на правилния момент, но това, разбира се, става с времето.


3. Агресивен стил

Въпреки че агресивеният стил често е печеливш, да бъдете агресивен не означава да играете всяка ръка. Всъщност повечето печеливши играчи ще фолднат повече ръце преди флоп, отколкото играят.

4. С опита талантът се развива

Много често успешеният играч в турнирите, който се смята за „тет-агресивен“, доброволно ще играе само около 15% от ръцете, статистика, която може да изненада тези, които са нови в играта.

5. Стратегически грешки

Новите играчи бързо разбират, че силните начални ръце са за предпочитане пред слабите. Понякога отнема малко повече време, за да разберете, че също така е по-добре да играете по-малко ръце от ранна позиция и повече от късна позиция.

10 грешки на младите покер играчи и как да ги избегнете

6. Следете ръцете

Ще има изключения от тези насоки в зависимост от различни фактори, включително как играят опонентите ви, но като цяло играенето на твърде много ръце, е добър начин да губите чипове набързо. Особено за нови играчи.

7. Твърде дълга игра

Тази грешка може да се сравни с първата, тъй като често е резултат от същото желание за игра. В този случай играчите ще останат на масите далеч отвъд точката, която трябва. Това би се отразило на шансовете им за печалба. Дългата игра е изморителна, а и при нея шансовете да изгубите концентрация са големи, но както и тези на опонентите ви. Някой ще каже, че това би била хитра стратегия, но по-скоро е считано за основна грешка.

8. Нужда от собствена преценка

Покерът е умствена игра, но физическото ви благополучие често ще повлияе пряко на това колко ясно можете да мислите и да взимате решения. Вижте своите възможности с бонусите на winbet без депозит. Твърде дългото играене кара много играчи, които са започнали да играят своята „A-игра“, да паднат до „B-игра“ или „C-игра“, тъй като умората започва да се отразява на представянето им.


9. Игра срещу по-добри опоненти

Покер играчите са известни с това, че не са честни относно собствените си способности. Дори добрите играчи понякога ще имат проблеми с оценката на себе си, особено когато става въпрос да признаят, че някой друг на масата може да е по-добър от тях.

10. Бъдете обективни за възможностите си

Новите играчи обикновено осъзнават, че тяхното ниво на умения започва под това на опонентите им, но след като научат играта и особено след като са се насладили на известен успех в нея, е лесно да се заблудят и да мислят, че са по-добри играчи, отколкото са в действителност.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *