За щастие или не, политиката е неизбежна част от съществуването на една държава. За още по-голяма тъга тя е 80% от съдържанието на новините, но какво да се прави?! Все пак се стараем да вървим към прогрес…

От © 10-те най решихме да внесем малко доза смях в деня ви, затова сме ви подбрали няколко изказвания и така любимите ни изцепки от политическата сцена. Дори политиците са хора. Добре де, някои поне се стараят…

Започваме със събитията от 2020 и упорития Ковид-19.

1. В социалните мрежи нашумяха снимки на премиера Борисов, който сложи маската си на очите, а не пред устата и носа си. Дали обаче целта е била комичност или не, само Бойко си знае.

2. Все едно продължение на сцена от някой комикс и тук се случи същото. На специалния Европейски съвет в Брюксел един кадър разбуни интернет. На снимката се вижда как Меркел сочи с пръст към лицето на премиера или според повечето към маската, която той беше поставил под носа си, тоест неправилно.

3. Ето че дойде време и за превърналия се в любимец за едни и неприятна за други личност – генерал Мутафчийски. Както помните, той се появяваше на екраните ни буквално всеки ден. На един от брифингите във връзка с хилядите готвещи се да заминат на бригада, при въпрос на журналистите какво ще се случи с тях, Мутафчийски отговори с думите „хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде“. Това предизвика смях в залата, като се има предвид всичките забавни картинки в негова чест, на които присъстват думите „Да не ходят!“.

4. За малко ви пренасяме и в САЩ, където ни очаква самият Доналд Тръмп. А неговото изказване-изцепка беше наистина запомнящо се. Президентът на Съединените щати предложи да се пие дезинфектант във връзка с предпазването от вируса. По-късно той каза, че се е пошегувал. За нещастие обаче, в страната се намериха смелчаци, които все пак решиха да пробват предложението на Тръмп…

5. Каквото и да правим, както и да се въртим, все се връщаме при Бойко. Този път обаче в епизода добавяме и нашия президент. Поредният шокиращ скандал – Радев пуснал дронове на премиера, които са го заснели в спалнята му и не само. Г-н президент, има си други сайтове с такива сценарии и гарантираме, че ще са Ви по-интересни… С личното пространство на човек не бива да се злоупотребява.

6. Докато все още сме на темата за Радев… ви връщаме в 2018, когато при посещение в Йордания и в присъствието на собствената му съпруга, президентът на България призна, че щастлив човек е този, който не е женен за българка. Ах, какво ли го е очаквало вкъщи, след като са останали насаме с Генерал Деси…

10 запомнящи се изцепки с политици

7. Върнем ли се назад във времето, винаги е имало доза хумор в политиката. И Мая Манолова явно също смята така или поне го доказа с думите си „Има консенсус между парламентарните групи за това да нарушим заедно правилника!“. Защо пък не, те правилата нали затова са създадени.

8. Мая Манолова явно много я обичат, щом все се озовава в нечия уста. Като например с Петър Курумбашев и неговото изказване за нея: „Аз не съм виждал Мая Манолова с палка или с камшик, поне не в пленарната зала.“ Молим се да не я срещнем по улиците така въоражена.

А конгресите на КНСБ винаги има с какво да се запомнят.

9. „Съжалявам, господине, но Вашият член падна.

10. „Госпожо, не разбрахте ли, че вече за осми път четем първи вариант на проекта?

Така че не се тревожете от изцепки, госпожи и господа. Дори великите бъркат…Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *