Евтини самолетни билети

Всички чакаме да се стопли, за да започнем да пътуваме. През лятото повечето петъчни дни минават бавно, защото нетърпеливо отброяваме часовете до края на работната седмица и началото на уикенда. „Градските хора“ обичаме уикендите по ред причини. Една от тях е напускането на „родните места“.

В повечето случаи се отправяме към морето, Гърция, Сърбия или някоя близка дестинация. Но няма по-готино усещане от това да се събудиш рано в събота сутрин, да метнеш раницата на гърба и да поемеш с приятели или роднини към село. Ако нямаме село, със сигурност имаме някой от компанията, който има.

Хубавото на селото е, че се отделяш от градската обстановка, отпускаш се, радваш се на най-дребните неща – зелена поляна, скара, бира, цветя, забележителности по пътя, весели моменти с приятели. Вижте нашите 10 предложения за неща, които можем да правим на село.


1. Да засадим цветя или билки

На село винаги има място за още едно растение. И за още едно. И за още едно. Затова преди да тръгнем се отбиваме за семена или готов разсад (ако нямаме време за цветна борса или цветарски магазин; в големите хранителни вериги се продават също). В случай че разполагаме с по-голяма градина, може да засадим и дърво, което ще купим по пътя – ще спрем в някое село или ще посетим някой селски събор.

10 неща, които можем да правим на село

2. Да окосим тревата

Запретваме ръкави и започваме да косим, за да може след това да постелим шалте или одеяло, да направим кафе, да измием плодове и да се насладим на добре свършената работа. Времето за косене зависи от много неща – колко голяма е градината, от колко време не е окосявана тревата, колко души ще косят, колко ще се разсейваме. Важно е редовно да се грижим за моравата.


3. Да полеем цветята

Грижата за цветята не отнема време и доставя удоволствие. Ако разполагаме с маркуч поливането ще е много по-лесно. В случай, че нямаме такъв, ще заложим на пълнене и пренасяне на кофи с вода. По този начин ще се погрижим и за цветята, и за себе си – с една лека тренировка.

10 неща, които можем да правим на село

4. Да играем на двора

Без значение дали сме на 10 или 80 може да си припомним детските години. Подходящи игри са народна топка, пиян морков, федербал, ракети, въже. Настолните игри също са идея – под сянката на някое дърво.

5. Да запалим огън

Трябва да бъдем внимателни, когато палим огъня. Може да използваме металната част от барбекю. Също така са ни необходими и дърва, които да го поддържат. Огънчето ще ни топли, докато си приказваме около него през нощта.

6. Да направим барбекю

Единственото, от което се нуждаем е месо (и зеленчуци, ако има вегани и вегетарианци). Запалваме огънче, мятаме мръвките и след няколко минути вечерята е готова.

7. Да отдъхнем с питие в ръка

След като сме похапнали, не ни остава нищо друго, освен да си сипем питие, да се съберем около огъня и да посрещнем изгрева.

8. Да си говорим под звездите

Под звездите, с питие в ръка, около огъня. Всички са се събрали и си говорят – вицове, истории от детството и студентските години. Още по-хубаво е, ако има музиканти, които да посвирят и попеят. Ако няма – нищо не пречи да пуснем музика и да потанцуваме на открито.


9. Да се разходим в околностите

В зависимост от локацията на нашето село, можем да посетим близък град, село, селски събор, фестивал, еко пътека. България е пълна с райски кътчета и празници. Проучете предварително къде отивате и какво има в околностите.

10 неща, които можем да правим на село

10. Да полегнем в хамак

Две сенчести дървета, хамак, книга и бира. Рай!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.