Мине ли средата на август, неизбежно ни напада мисълта, че лятото си отива. С нея идва и равносметката – починахме ли си поне малко, отидохме ли до желаната дестинация, обърнахме ли внимание на близките си и най-вече – на себе си.

Лятото може би е най-весело, когато си дете и разполагаш с тримесечна ваканция, но истината е, че като възрастни имаме най-голяма нужда от поне толкова време на спокойствие. Предизвикателството обаче е в това да оползотворим отпуската качествено и то без да разполагаме с повече от месец в годината за целта.

Често последните летни дни се превръщат във времето, когато се опитваме да извлечем най-много удоволствие от оставащите лъчи и настроение. Все още не е късно да вземеш своята доза забавление, в която главната роля е твоя. И за да го докажем, ето 10 неща, които да направиш за себе си преди лятото да е приключило.

1. Няколко глътки розе през почивните или делничните дни може да е отпускащо, но с дегустациите на вино ще направиш преживяването си с любимата напитка по-специално. Провери дали в близост до населеното ти място има изба, която предлага подобни събития – срещат се такива за не повече от 20 лв. куверт. Не продължават, колкото една екскурзия, но ще те откъснат от вкъщи поне за половин ден.

преди лятото да е приключило

2. Координирането с повечко приятели е трудно, но ако пратиш общо съобщение до голяма част от тях, поне двама-трима ще сигурно ще са свободни едно приятелско събиране в града или извън него.


3. Независимо дали си напреднал(а) или досега почти не си ходил(а) на походи, освен тялото, те ще освежат и прояснят ума ти. Можеш дори да започнеш с разходки в града, които ще ти помогнат да преоткриеш непознати за теб части от него.

преди лятото да е приключило

4. СПА процедурите са повече от глезотия – те имат здравословни ползи, като намаляване на стреса и подобряване на кръвообращението. Затова следващия път, когато ти се приходи, не изпитвай угризения, а си запази час. Ако пък не си планирал(а) достатъчно средства, разгледай сайтовете, които предлагат ваучери на намалени цени.

5. Твърде вероятно е с годините да слушаш музика на живо по-рядко, но концерт на открито на любимия ти изпълнител или група значително ще повдигне настроението ти, зареждайки те за дни напред.

преди лятото да е приключило

6. Намирането на време за четене не е никак лесно понякога, но можеш да направиш място, като намалиш с 1-2 часа престоя си пред компютъра. Още по-приятно ще е да почетеш книга на открито – например на терасата, на някоя пейка или върху хамак.


7. Карането на колело с приятел или любимия човек ще повиши нивата на ендорфина благодарение на физическата активност. Разберете се за едно кръгче вместо обичайната среща в кафене или ресторант.

преди лятото да е приключило

8. Обикновено търсим спасение от жегите вкъщи, но вечерята на открито е едно от най-големите удоволствия през лятото (независимо дали е на балкона, в двора или външната част на ресторанта). Елиминирай опасността от комари, като се въоръжиш с гел или спрей против насекомите.

9. Йогата винаги помага при стрес или болки, но е още по-приятна, когато е на открито. Ако вече я практикуваш в парка, разнообрази, като се поинтересуваш какви други локации предлагат местните клубове по йога.

преди лятото да е приключило

10. Може и да не вярваш, но това си е наука – през горещия сезон сме по-разположени към секс заради носенето на по-малко дрехи и производството на повече серотонин в тялото, за което са отговорни слънчевите лъчи. А и всеки заслужава малко по-различни сексуални преживявания – не е задължително да сменяш половинката, дайте почивка на леглото и разнообразете местата.

– Източник: Edna.bg –

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *