Фен съм на сериала „Доктор Кой“  („Doctor Who“) . До побъркване. Когато и да стане въпрос за нещо, свързано с него, всички в офиса казват „По-добре ѝ кажи. Тя ще се разстрои, ако не го направиш“. Това си е сериозен проблем… е, не за мен, а за всички останали около мен.

Да сме наясно, дори и при най-малкия знак, че пътуването във времето съществува, мислите ми моментално се отнасят към шантавия доктор. Може би той е реален и вероятно бих могла да бъда неговия следващ придружител.

След дълбоко претърсване на всички улики назад във времето до началото на века, достигнах до сигурно заключение: Доктор Кой все още не се е появявал. Случвали са се доста чудати неща, но, ако се вгледаме по-внимателно, повечето от тях са безсмислени. Да, повечето.


1. Любопитният случай на Били Майер

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

Той не е бил убеден само в пътуването във времето, а и в съществуването на НЛО. Майер твърдял, че не само е виждал извънземни космически кораби, но е и пътувал с тях назад до ерата на динозаврите. Още повече имал и снимка, с която можел да го докаже! За негово нещастие той бил хванат в лъжа, когато се установило, че „доказателството“ с динозаврите било снимка, направена на изображение от детска книжка.

2. Какъв е животът през 2036 г., Джон?

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

В продължение на десетилетия, мъж на име Джон Тайтър заливал интернет форумите, твърдейки че идва от 2036 година. Той разказвал на последователите си как изглеждал света в неговото време, докато говорел, че се е върнал в 1970 г., за да открие компютър, който ще му помогне да спаси неговото време от разрушение. Опитвал се е да предсказва и бъдещи събития. Както казах, опитвал се е, защото нищо от това не се е случило досега. Гражданска война в Съединените щати през 2004? Омаха ще стане новата столица? Съжалявам Джон, но с нищо подобно не съм запозната.

3. Дупка от червей в неговата кухня?

Мъж твърди, че се е подхлъзнал в дупка от червей, след като забелязал локва под неговата кухня. Той преминал през мивката и след като излязъл от другата страна, открил възрастен човек, който имал същата татуировка като неговата. Знаел си, че никой не би му повярвал, затова направил клип на срещата с неговия мобилен телефон. Е, хората са били прави да не му повярват. Оказало се, че това било част от рекламна кампания на шведската застрахователна компания AMF, направена от Forsman&Bodenfors.


4. Преуспелият човек

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

Започнала да циркулира легенда за човек, който се завърнал от бъдещето с 200 години, преди икономическата криза в Щатите. Със само 800 долара, той превърнал малката сума в 350 милиона долара за две седмици. След това уж влязъл в затвора. Мъжът твърдял, че знаел в какво да инвестира, защото бил дошъл от бъдещето. Но, не бил. Всъщност… той не съществувал. Историята била измислена от The Weekly World News.

5. Подземната лаборатория „Пътуване във времето“

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

Може би има „времеви тунел“ в лабораторията на Военно-въздушните сили в Монток. Разправят, че учените са я използвали, за да пътуват обратно до 1943 г. Историята се появила през 1980 г., когато двама „учени“ твърдели, че им се възстановили заличени мисли, свързани с дейността им в лабораторията.

6. Възрастният приятел, който всъщност не бил толкова стар

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

Историята на Рудолф Френц е една от най-завладяващите, свързани с пътуването във времето. Историята започва с това, че мъж, облечен с дрехи от 19-ти век се лутал из Time Square в Ню Йорк, изглеждащ доста неориентиран през юни 1950 година. В унеса си бил ударен от такси и жестоко наранен. Когато от полицията започнали да го претърсват, открили меден знак от бутилка бира, сметка за отглеждане на кон и измиване на шейна, писмо от 1876 г., 70 долара и няколко визитки. Нищо от това не изглеждало остаряло. По-късно от полицията открили мъжа, който свързвал себе си с личност, която изчезнала през 1876 г., когато е бил на 29. Каква невероятна история! Но си остава само история. Наречена е „Изплашен съм“ и е била написана още през 1951 г. от Джак Фини. По дяволите!

7. “Пътуващият във времето хипстър”

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

Тази снимка на група хора, които присъстват на повторното откриване на мост в Британска Колумбия, Канада, през 1940 г. не изглежда толкова забележителна на пръв поглед. Но погледнете по-внимателно. Има мъж, който носи тениска с графити и слънчеви очила. Очевидно, този човек не се връзва, нали? След като снимката била разпространена, някои побързали да заключат, че мъжът не носи нищо, което не е съществувало през 1940 г. Слънчеви очила се носят от около 1920 г., а неговата тениска вероятно е пуловер, с вплетено лого на спортен отбор от това време. Изглежда той бил просто хипстър, преди изобщо хипстър да е означавало нещо… но той едва ли се интересува.


8. Упс, пътувах в бъдещето. Моя грешка.

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

Това е история, която не можем да подминем ей така. През 1935 г. Виктор Годард преживял доста убедителен случай на пътуване във времето. Заместник-директорът на Военно-въздушното министерство и старши офицер от Британските кралски военно-въздушни сили, случайно прелетял в друг времеви период. Той напуснал изоставеното летище Dream Field с пасящи говеда по полето и пукнатини по асфалта, но забелязал някакви проблеми по време на полет. Когато се върнал на летището, открил че всичко работи, както би трябвало, с механици, облечени в синьо, оглеждащи четири жълти самолета на пистата. Тъй като не го разпознал, той така и не кацнал. Четири години по-късно, военно-въздушните сили пребоядисали самолетите в жълто, а униформите на механиците били сменени в син цвят.

9. Древните китайци били твърде модерни при следенето на времето

10 истории, които почти доказват, че пътуването във времето съществува

През декември 2008 г. китайски археолози открили 400 годишна гробница. Но още преди да я отворят се появило малко парче златист метал. На него се виждало „10:06 часа“ и думата „Swiss“, гравирана на гърба. Как по дяволите този шведски часовник се е озовал в ковчег от династията Мин? Е, не е. Сега е всеизвестно, че парчето метал е дигитално обработено. Интернет, спри да си играеш с емоциите ми!

10. Дамата, която говори с агента си

Добре, това е наистина убедително. Гледайте видеото от филм на Чарли Чаплин и вижте дали ще забележите дамата, която говори по мобилния си телефон. Точно така, мобилен телефон! Ето го, държи я до ухото си. Дори и пътуващите във времето смятат това за шега или някой е криел от нас това изобретение толкова години, нали? Е, не е така. Това е друг случай на невярна информация. Историци потвърдиха, че това „пътуващо във времето“ устройство е наистина за слушане, най-вероятно изобретено от Siemens по това време и е чиста случайност, че изглежда като познатите ни телефони.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *