Евтини самолетни билети

Когато човек си направи татуировка, това променя не само тялото му, но и целия му живот, затова трябва внимателно да помислите, преди да украсите кожата си с рисунка.

Друго характерно за този тип изкуство е, че всяка татуировка носи определен смисъл, показва индивидуалността на притежателя. Ето защо © 10-те най предлага няколко идеи за малки, нежни и деликатни татуировки, носещи голям смисъл в себе си.

1. Водно конче

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Водното конче е символ на метаморфозите и трансформациите, то ни вдъхновява да променим нужното в живота си, за да постигнем пълния си потенциал. Неговият живот е много кратък – само един ден, в който е затворен целия жизнен цикъл. Дете на водата и вятъра, водното конче идва, за да ни подскаже уникалността на момента, на настоящето.


2. Ключ

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Ключът отключва и заключва различни сили. Той символизира властта, знанието, мистерията и споделената тайна. Ако е сребърен – светската власт, ако е златен – духовната. При евреите означава раждане, при японците – благоденствие. Връзка от 3 ключа отваря вратите към здраве, благоденствие и любов.


3. Unalome

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Будистките символи „уналоме“ изобразяват просветлението. Спиралите в символа (зигзагообразните) означават пътя ни в живота и перипетиите, през които преминаваме, за да достигнем просветлението.

4. Ом

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Индийският символ „Ом“ е друг духовен символ, свързват с хиндуистката вяра. Той изобразява безкрайността на духа, на свещеното в света и човека. Той осъществява връзката с нашата същност.


5. Морска вълна

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Морската вълна е една от най-силните, най-мощните естествени сили на земята. Хората, които си татуират този символ, считат, че им дава сила и свобода, каквато малко хора могат да получат.

6. Самолет

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Тази татуировка е предназначена за авантюристите, свободолюбивите и мечтателите, както и за всички, които обичат дългите пътешествия.


7. Кучешка лапичка

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Домашния ни любимец е важна част от семейството, понякога най-близкия ни приятел. Символиката е повече от ясна – с татуировка „лапичка“, той ще бъде винаги с нас.

8. Лотос

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Както и други татуировки на цветя, така и лотосът може да представлява красота и изящество. Хората, които имат драстични промени в живота, често си татуират лотос, защото той може да е символ и на промяната. Лотосът и рибата „Кои“ са много популярни сред японските татуировки. Тази риба винаги плува срещу течението, а цвета на лотоса винаги е обърнат към слънцето. Скрития смисъл зад това е, че човек трябва да бъде оптимист и да не се предава. Татуировката лотос също така значи индивидуалност.


9. Диамант

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Още от дълбока древност хората са разбрали, че диамантът лекува собственика си от психични заболявания, различни фобии, депресия и нервни сривове. В индийската култура диамантът още от Древността е смятан за символ на чистота и невинност. Освен това е символ и на съвършенство, сила и власт. Той е способен да прогони страховете на собственика си и да го предпази от вредни влияния.

10. Роза

10 идеи за нежни и деликатни татуировки

Розите символизират много неща, в зависимост от броят им, цветовете и броят на цветчетата. Те са подходящи, както за жени, така и за мъже. Черните рози се изрисуват като поддържащи елементи. Например череп на фона на две черни рози. Черната роза е символ на смъртта и омразата, а червената е символ на истинската любов. Другите цветове символизират: розова – грация, приятелство; оранжева – страст, желание; жълта – ревност, нестихваща любов, разбито сърце, тежко предателство; тъмно лилава – благодарност. Червена и бяла на едно място – обединение. Червена и жълта на едно място – радост, щастие. И за финал, бялата, означаваща чистота, добродетел, тайнственост, благоговение, уважение и смиреност.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.