Цялото му име е Ален Фабиан Морис Марсел Делон. Семейната легенда говори, че родът му е свързан със самия Бонапарт.

На 8 години е изпратен в пансион, защото и двамата му родители се женят отделно и създават свои семейства. Когато е на 17, заминава на война в Индокитай и се сблъсква челно с още по-сурова страна на живота.

Никога не е криел пороците си – алкохол, връзки с мафията, престъпления и опасни интриги с жени. И признава, че дължи постиженията си именно на дамите. Става еталон за мъжката красота.


В края на 60-те години, американското списание „Taim” го обявява за най-красивия мъж в киноиндустрията. Но близките, колегите и хората, имали възможността да комуникират с него, го определят като студен, егоцентричен, груб и самодостатъчен. Дори му лепват прякора „студеният ангел”.

Официално има 3 деца от 2 брака. Той е фантастичен бизнесмен и печели от всяко свое начинание. Притежава внушителна колекция от произведения на изкуството. Освен това е един от най-ярките благодетели на организации за защита правата на животните и сам отглежда много.

На 6 май 2017 г. обявява, че приключва с актьорската си кариера. На 20 май 2019 г. е удостоен с почетна „Златна палма” за цялостен принос в киното. На рождения му ден ние се постарахме да подберем десет от най-впечатляващите мисли на този брилянтен актьор относно живота.

1. Дължа всичко на армията. Нямаше да съм това, което съм, ако не беше армията. Тя ме научи на ценностите, нужни за изграждането на един младеж, на един мъж: уважение, дисциплина, смелост.

2. Жените са чудо на природата. Невъзможно е да ги разбереш, още по-невъзможно е да си обясниш същността им. Тях можеш само да ги обичаш и да им се възхищаваш.

3. Казват, че и най-голямата любов умира след три години. Мисля, че за всяка двойка „гаранционната възраст“ на чувствата е индивидуална.


4. Вярваш в Бог, след което спираш да вярваш, но когато имаш голям проблем, ти се молиш така или иначе.

5. Има три типа актьори: лоши, добри и велики. В лошите всичко е ясно, те играят бездарно. Добрите играят добре. А великите не играят въобще – те просто живеят пред камерата.

6. Парите са средство да постигнеш целите си. Те никога не са падали при мен от небето. Затова ги ценя. Случва се да давам пари в заем или просто да помогна на някой нуждаещ се, но избягвам да говоря за това. Гордея се не с щедростта си, а с моите деца.

7. Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората.

8. Човек може да бъде садист и дори нещо повече. Животното не е способно на нищо по-лошо от това да се изпикае в лехата на градината. Кучетата са верни на своя стопанин и му даряват абсолютна любов, какъвто и да е той – бездомник, актьор или президент. А когато на Земята повече няма да има хора, ще останат животните. Навярно те ще бъдат по-щастливи без нас.

9. Никога няма да ме видите остарял и грозен, защото преди това ще съм се оттеглил или умрял.

10. Аз обичам да ставам от масата, докато чиниите още не са прибрани.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *