Приятелите! Ако има хора, които допускаме до себе си и изживяваме живота си с някого извън семейството – това са те. С тях споделяме общи тревоги и проблеми, заедно растем, заедно падаме, ставаме, печелим и губим… Пак те са хората, които ни подкрепят, когато се почувстваме предадени. Защото уроците от академията на живота са безценни и безкрайно много, но трудно бихме ги научили, ако приятелите ни не са до нас.

На 9 юни светът отбелязва Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата между индивидите и народите не е случайна. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури, за изграждането на един мирен и по-добър свят.

10 вдъхновяващи мисли за приятелството

Всички народи са почитали приятелството като най-голяма социална и нравствена ценност. Приятелството е най-трудното нещо, което можеш да съхраниш дълго време, а съхраниш ли го е най-ценното нещо! То е специален вид любов. Любов, която ни вдъхновява, прави ни по-добри, по-смели, по-истински.

С поклон към истинското приятелство, ето 10 вдъхновяващи мисли на популярни личности, които безспорно помагат да оценим това така красиво и дълбоко човешко чувство.

1. Отнема много време да се превърнеш в стар приятел.
Джон Леона

2. Дълбоката любов на някого ни дава сили, а дълбоката любов към някого ни дава смелост.
Лао Дзъ

3. Истинското приятелство идва, когато мълчанието между двама души е приятно.
Дейв Тайсън Джентри

10 вдъхновяващи мисли за приятелството

4. Приятелството е като чая – трябва да бъде силно и не много сладко.
Джордж Бърнард Шоу

5. Приятелят трябва да е специалист по досещане и запазване на спокойствие.
Ницше


6. Най-подлото престъпление е злоупотребата с доверието на приятеля.
Хенрик Ибсен

7. Този, който се хвали, че се е сдобил с много приятели, никога не е имал и един приятел.
Семюъл Колридж

10 вдъхновяващи мисли за приятелството

8. Истинският приятел няма да ни подражава за всичко, няма да ни хвали за всяка наша постъпка – той ще приеме у нас само най-доброто.
Плутарх

9. Бих предпочел да вървя с приятел в тъмното, отколкото сам в светлина!
Хелън Келър

10. Не ходи пред мен, може да не мога да те следвам. Не ходи зад мен, може да не мога да те водя. Върви до мен и просто бъди мой приятел.
Албер КамюКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *