Божана Кацарова е победителят в третия сезон на най-гледаното кулинарно шоу у нас. Новият MasterChef на България е родена в София и описва себе си като кулинарно откачена хуна.

„Аз съм луда и ексцентрична, базата на моето семейство са трима изключително уравновесени хора, които имат ясна цел в живота си и примерът за това да си наумиш нещо и да го постигнеш го имам от тях“, разказа Божана в предаването „120 минути“ по bTV.

Интересен факт е, че докато учила в България, в програмата ѝ било заложено засилено обучение по японски език. Веднага след дипломирането си, Божана Кацарова заминава за Холандия, където завършва висшето си образование.

"10-те най" на Божана Кацарова, победителя от MasterChef 3

Тя споделя, че първо започва да учи в Хага, но в последната година се мести в университета в Амстердам, където завършва „Комуникации и медия“. За да подпомогне обучението си, Божана е работила различни неща в Холандия: чистила е заведение за бързо хранене, след което е разнасяла вестници, гледала е малки деца…

„Да си подпомагам обучението си, за да не затормозявам родителите си, тъй като според мен един млад човек, след като се изнесе от къщата си, трябва да си вземе здраво живота в ръце и да не очаква от някое кранче само да капят пари, защото животът е суров.“

След завършването на университета, стажът си изкарва в Американския университет в Благоевград, със специалност „Медии и журналистика“, а не след дълго изкарва стаж в една от големите банки у нас и отправя големи благодарности към г-жа Анка Костова, която ѝ дава едни от най-важните PR уроци.

„Работила съм в една от най-хубавите български фирми за управление на брандове. Научих се как да продавам добре. Дори да става дума за обикновен хляб, нарязан на кубчета, който да продаваш в 18 страни.“

"10-те най" на Божана Кацарова, победителя от MasterChef 3Бранд мениджър в областта на киното в Холандия. Имала е възможността да опознае интересни и скъпи хранителни продукти, докато е работила в дома на богато семейство в Хага. Мечтае да промотира по-висока кулинарна култура чрез специални събития, както и върховните постижения на готвачи, носителите на Michelin звезди. Обожава скандинавската кухня, френските десерти и европейските фюжън ястия.

Това е визитната картичка на Божана от предаването MasterChef, а ето как я видяхме ние – Божана Кацарова е поредната родна знаменитост, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на…“

1. Как би се описал(а) с 3 позитивни и 3 негативни думи?
Като позитивни… аз съм скандална, брутална и страхотна. Ще използвам тези три думи и като негативни такива. Аз съм страхотно скандална, страхотно брутална и страхотно страхотна.

2. Когато станеш сутрин… първо си мия зъбите

3. Най-добре се чувстваш, когато… съм с приятелите си навън. Много тривиално звучи, но и аз като нормалните хора, си обичам да ми е весело, да ми е широко на душата, да ми е „пей сърце“ и да ми е лятно и хубаво.

4. Какво би направил(а) с удоволствие, но все не ти остава време?
Искам да се науча да свиря на барабани, искам да започна уроци по френски език и искам да започна и курс по латино танци, но за танците няма да ми остане време със сигурност.

"10-те най" на Божана Кацарова, победителя от MasterChef 35. Когато искаш… намирам начин и го правя на 100%!

6. Когато си на път, обичаш да слушаш…
Обожавам да шофирам, аз съм пристрастен шофьор, за мен това е развлечение. Когато съм на път, обожавам всякаква музика. Обичам джаз, обичам естрада, обичам електронна музика… обичам хубава музика, направена с мисъл и отношение към хората, които ще я слушат.

7. Кое най-ценното нещо, което си научил(а) в живота си?
Да си такъв, какъвто си, защото в първия момент, в който започваш да фалшееш всичко се прецаква…

8. Коя е най-нелепата грешка, която често повтаряш?
Да се скатавам за малки неща… Не мога да казвам „не“, а това е голям проблем. Затова често се случва да изпадам в тъпи ситуации, в които съм обещала нещо, пропуснала съм нещо… например така най-често съм наранявала близките си хора и това е много неприятно.

9. С кого би искал (а) да се смениш за един ден и защо?
Не искам да се сменям с никого за един ден, защото ще вземе да ми хареса и после пак ще трябва да се върна да съм си себе си…

10. Как си представяш живота си след 10 години?
Представям си как ме канят в национална медия да обявя, че критиците на Michelin, най-накрая са установили база в България. И първите Michelin критици ще тръгнат по български и балкански заведения и вече се намираме на световната гурме карта.

Снимки: FB/MasterChef БългарияКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *