Той беше една от най-ярките личности на родната блус и рок сцена. През последните 13 години водеше сутрешния блок на Z-Rock „Буги тайм“ и слушателите обожаваха хапливото му и изпълнено със самоирония чувство за хумор. На 21 юли 2019 година България изгуби още един талант. Завинаги си отиде Буги Барабата!

Истинското му име е Марио Събев. Роден е на 24 декември 1959 година и напусна този свят на 58 години. Ще запомним Барабата с неговите текстове, голямото му сърце и безграничната му любов към музиката.

Основател е на Бараби Блус Бенд и автор на всичките песни в шестте албума на групата: „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“. Съавтор на хита на Васко Кръпката – „Няма бира“. За Георги Минчев е написал песента „Равносметка“.За себе си обичаше да казва „Толкова съм стар, че съм свирил рок на абитуриентския бал на Тутанкамон и съм крал дъски от Ноевия ковчег, за да си правя електрически китари“. Заради характерния си външен вид пък се шегуваше, че като го питат какво работи, той отговаря „шофьор на камион“. Всъщност по професия Буги Барабата наистина е шофьор и има доста дълъг стаж като такъв, от които 17 години в БГА „Балкан“.

Буги е автор и на „ефекта на голия охлюв“, който се проявява, когато „някой много те дразни, но не можеш да го смачкаш, защото те е гнус“. Друго негово откритие е „синдромът на дебелите жени“: „Като похвалиш някого „Страшен албум си направил!“, той започва да мънка: „А, не, не е вярно“. По същия начин пълните жени постоянно разправят колко са тежки, с надеждата някой да ги опровергае“.

В памет на Буги Барабата днес ще погледнем към последните 13 години, в които гласът му будеше слушателите на Z-Rock. Шоуто му „Буги тайм“ беше неизчерпаем извор на свежи лафове, от които ние подбрахме скромните 10, за да кажем не „Сбогом“, а „Дочуване, Буги“. А ако се сещате за още, чувствайте се свободни да ги добавите в коментарите. И, да! Не си лягайте, преди да се приберете…


1. Толкова е израсла правосъдната ни система, че ако сега ѝ тегля една майна, ще ме затворят за педофилия.

2. Девет и четиресет и пет, време за… МИ НЕ Това, което си мислите, време е за КЪСМЕТ!

3. (към новинаря Стефан Хранов) Браво бе, Хранов! Ти ще вземеш златен медал по четене на новини с препятствия! Защото писа sms, докато четеше новините…

4. Има толкова секс за правене, а ние се занимаваме с глупости!

5. Нали знаете каква е приликата между клавириста и презерватива? И двата са необходими, но пък без тях е такъв кеф!

6. Предвид промяната в половата ориентация на някои политици, освен орден „Стара планина“ трябва да се връчва и орден „Егейско море“.

7. Според вестник „Труд“ българинът дава много повече пари за алкохол и цигари, отколкото за лекарства. Лично за мен това е добра новина – значи сме здрави и можем колкото си искаме да пием и да пушим, и… да мушим.

8. Сълзите на хленчещите толкова са разкаляли терена в нашата страна, че силните вече не могат да се движат в тая кал.

9. Такава звезда съм станал, че като се напия и тръгна да падам, хората си пожелават разни неща – като например да не стана!

10. Какво значи „злоупотребил съм с алкохола“?! Да не би да съм си измил с него обувките? Напих си се като човек!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.