понеделник, август 19


10 от най-яките лафове на Буги Барабата

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 2

Той беше една от най-ярките личности на родната блус и рок сцена. През последните 13 години водеше сутрешния блок на Z-Rock „Буги тайм“ и слушателите обожаваха хапливото му и изпълнено със самоирония чувство за хумор. На 21 юли 2019 година България изгуби още един талант. Завинаги си отиде Буги Барабата!

Истинското му име е Марио Събев. Роден е на 24 декември 1959 година и напусна този свят на 58 години. Ще запомним Барабата с неговите текстове, голямото му сърце и безграничната му любов към музиката.

Основател е на Бараби Блус Бенд и автор на всичките песни в шестте албума на групата: „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“. Съавтор на хита на Васко Кръпката – „Няма бира“. За Георги Минчев е написал песента „Равносметка“.

За себе си обичаше да казва „Толкова съм стар, че съм свирил рок на абитуриентския бал на Тутанкамон и съм крал дъски от Ноевия ковчег, за да си правя електрически китари“. Заради характерния си външен вид пък се шегуваше, че като го питат какво работи, той отговаря „шофьор на камион“. Всъщност по професия Буги Барабата наистина е шофьор и има доста дълъг стаж като такъв, от които 17 години в БГА „Балкан“.

Буги е автор и на „ефекта на голия охлюв“, който се проявява, когато „някой много те дразни, но не можеш да го смачкаш, защото те е гнус“. Друго негово откритие е „синдромът на дебелите жени“: „Като похвалиш някого „Страшен албум си направил!“, той започва да мънка: „А, не, не е вярно“. По същия начин пълните жени постоянно разправят колко са тежки, с надеждата някой да ги опровергае“.

В памет на Буги Барабата днес ще погледнем към последните 13 години, в които гласът му будеше слушателите на Z-Rock. Шоуто му „Буги тайм“ беше неизчерпаем извор на свежи лафове, от които ние подбрахме скромните 10, за да кажем не „Сбогом“, а „Дочуване, Буги“. А ако се сещате за още, чувствайте се свободни да ги добавите в коментарите. И, да! Не си лягайте, преди да се приберете…

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 2
Сподели

Коментари