Каквото и да кажем за него, няма да е достатъчно. Повечето са отвратени от външния му вид, други – от творчеството му. Но няма как да се отрече, че всеки знае кой е Мерилин Менсън, слушал е поне една негова песен или е искал да разбере повече за този странен човек.

За първи път “10” се оказа твърде малко цифра, за да опишем какво се крие зад този образ. Историята му е изключително интересна и изпълнена с всевъзможни абсурдни слухове. Тук обаче ви представяме само истината за Мерилин Менсън, събрана в 10 любопитни факта.

1. Раждането

Брайън Уорнър, по-известен като Мерилин Менсън, е роден на 5 януари 1969 година, в семейството на търговеца на мебели и килими Хю Уорнър и медицинската сестра Барбара Уорнър, в Кантън, Охайо.

2. Религията

Баща му е католик, но майка му кара Брайън да посещава епископалната църква. По-късно е изпратен в училище за християнско наследство. Там е отвратен от лицемерието и религията, която проповядва страх. Устоява на религиозния натиск от страна на учителите и се обявява за сатанист. Ненавижда Божия закон, счита религията за приказка за глупаците, обожава учението на Дарвин и Ницше. Изучава „Сатанинската Библия“ от Лавея, гледа на много неща по съвсем различен начин. Особено впечатлен е от проповедите, предричащи Апокалипсис и от симбиозата на Бог и Дявола в човека. Тази идея заема основно място в бъдещите му творчество и имидж.

3. Дядото

Джак Ангъс Уорнър има специално влияние върху мирогледа на Брайън. Когато той е много малък, дядо му е диагностициран с рак на гърлото. Затова детето никога не е чувало истинския му глас, а само неговото грачене, кашлица и хрипове. Старецът прекарвал по-голямата част от времето си в мръсното и миризливото си мазе. То било забранено място за всички, това бил личният свят на Джак Уорнър, в който той вършел невъобразими дела. Всеки рафт, чекмедже или етажерка били натъпкани с порно филми, подобни фотографии и пособия. Старецът не подозирал, че Брайън и другият му внук наблюдавали тайния му сексуален живот и какво влияние ще окаже това върху живота на единия от тях.


4. Псевдонимът

Псевдонимът му – Мерилин Менсън – идва от съчетанието на имената на актрисата Мерилин Монро и серийния убиец Чарлс Менсън. Казва, че е избрал този псевдоним, за да събере две противоположности в едно – една от най-обичаните актриси и един от най-мразените серийни убийци на 60-те – “доброто” и “злото”, образуващи едно цяло.

5. Коефициентът

И ако досега сте се съмнявали в неговата неповторимост и гениалност, ще ви кажем, че той има най-високия коефициент на интелигентност сред колегите си в шоубизнеса – 192. За сравнение, ще ползваме този на Алберт Айнщайн, който е 160.

6. Гласът

Той непрекъснато усъвършенства своя вокален регистър, като използва няколко разширени вокални техники като вокално оперение, крещене, грачене и кронинг. Гласът му има пет различни тона, които могат да образуват пентаграма. Той притежава баритонов вокален тип и има вокален диапазон, който може да обхваща повече от четири октави. Най-ниската му бас нота за A1 може да бъде чута в „Arma-damdamn-motherfuckin-geddon“, а най-високата нота, E6 – първата нота от свирещия регистър – в песента „Hey, Cruel World“.

7. Киното

Първата му поява като актьор е през 1997 година във филма „Изгубената магистрала“, режисиран от Дейвид Линч. На следващата година участва във филма на приятелката си Роуз Макгоуън „Опасна игра“. През 2003 година Менсън изиграва травестита Кристина в „Party Monster“. Взима участие в документалния политически филм на Майкъл Мур „Гимназията Кълъмбайн“, където говори за влиянието на музиката си върху престъпността. През 2004 участва във филма „Сърцето лъже за всичко“. Също така озвучава Едгар Сивия в компютърната игра „Зона 51“. Влиза и в ролята на барман в „Rise of the dead“ с участието на Луси Лиу. Снима се и в шест епизода от финалния 7-и сезон на сериала „Синове на анархията“.

8. Алкохолът

Менсън казва, че не разпознава друг алкохол освен абсента. Особено харесва напитката след запомнящата се среща от новото хилядолетие с Джони Деп: „Чакахме апокалипсиса, но той никога не дойде, което много ни разстрои. Напихме се и после отидохме да взривим фойерверките.“ Менсън дори пуска своя марка абсент, наречена „Mansinthe“.


9. Хобито

Мерилин Менсън има необичайно хоби: колекционира протези. Общо колекцията на певеца има повече от двеста експонати. Най-вече Менсън обича ченетата. Като дете прекарва много време в болници, преминавайки всякакви прегледи. Причината е, че бащата на бъдещата звезда се бие във Виетнам и там попада под въздействието на химическото лекарство „Orange“, което се използва срещу партизани. Мнозина от обгазените по-късно, се сдобиват с деца със сериозни дефекти. След войната болниците са пълни с ветерани, много от тях с ампутирани ръце или крака, което оставя трайна следа в съзнанието на Менсън.

10. Другото изкуство

Освен с музикалното си творчество и флирта с кино индустрията, Мерилин Менсън притежава и талант – да рисува. Открива го съвсем случайно, за да каже с картините си това, което не може да каже с музиката си. Започва да рисува през 1995 година и продава първата си творба на наркодилъри. По време на изложба на свои картини, едно от произведенията, върху които е показан хермафродита на Хитлер, е оценено на 55 хиляди долара. Сега са известни повече от 150 негови картини.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *