Веднъж журналист я пита дали би се омъжила за Доналд Тръмп, ако не беше богат, а тя отвръща на въпроса с въпрос – дали Тръмп щеше да се ожени за нея, ако не беше красива. Всички можем само да гадаем, но няма никакво съмнение, че и двамата се възползват максимално от “любовта си”.

Наричат я „съпруга трофей“, но победителят в тази игра ще бъде определен едва когато всичко приключи. А дотогава – отбелязваме 50-годишния юбилей на Мелания Тръмп с 10 любопитни факта за нейния живот.

1. Раждането

Мелания Кнавс е родена на 26 април 1970 година в словенския град Севница. Тя е дъщеря на Амалия Улчник и Виктор Кнавс. Баща ѝ е от близкия град Радече. Майка ѝ е от село Рака. Виктор е член на компартията, занимава се с дистрибуция на коли и мотори от близкия завод, а Амалия е шивачка, правеща модели за детски дрехи. Мелания има сестра по-голяма с 4 години – Инес. Двете сестри са много добри приятелки и се подкрепят безусловно.

2. Полубратът

Докато изготвя профил на Мелания, журналист от списание “GQ” прави шокиращо откритие – първата дама има полубрат. Това е незаконен син на баща ѝ – Виктор Кнавс. Денис, който вече е над 50-годишен, се появил на бял свят преди Виктор да се ожени за майката на Мелания. Търговецът на коли обаче така и не признал сина си. Започнал да плаща издръжка на майка му, едва след като тя доказала пред съда с ДНК тест, че Денис е негово дете. Понастоящем той живее в Словения.

3. Детството

Мелания израства в градче с население от 17 хиляди души, в скромно панелено жилище с гледка към река и фабрични комини. Още в детството си изпитва известен дискомфорт, защото е по-висока от връстниците си. В училище девойката учи усърдно, обича литературата и не пропуска часовете. Може да седи с часове в стаята си и да твори чудеса от хартия или боя.


4. Образованието

Започва да учи архитектура и дизайн в университета в Любляна. Но през първата си година се среща с фотографа Стане Йерко, който забелязва скромната красота на момичето. Вижда я на улицата, докато тя чака своя приятелка. Предлага ѝ да я снима и прави първата ѝ фотосесия. Тя е интригуващ сет от черно-бели снимки, които показват една много различна Мелания. Виждайки снимките, красавицата е впечатлена и разбира, че може да се пробва в модния бизнес. Това е причината да напусне университета.

5. Кариерата

На 18 години вече има договор с агенция в Милано. Работи и с доказани имена в Париж. Започвайки кариерата си на модел, променя фамилията си от Кнавс на Кнаус.

6. Комплексите

Въпреки факта, че вече е на модния подиум и има много ангажименти, девойката все още има комплекси. Мелания не харесва носа, формата на очите си и решава да прибегне до пластичната хирургия. Така започва да се чувства много по-уверена и се появява на кориците на множество мъжки списания. На 25-годишна възраст вече е известен европейски модел и решава, че е време да завладее Америка.

7. Снимките

Тя е първата съпруга на американски президент, която е позирала гола. През 1995 година се снима за френско месечно списание за мъже заедно със скандинавския модел Емма Ериксон. Снимките са на френския фотограф Але дьо Басвил. През 2000 година тя позира за британското издание на списание “GQ” в провокативна поза. Бременна в седмия месец със сина си, Мелания се снима за корицата на “Vogue” само по бански костюм, демонстрираща голямото си коремче.


8. Запознанството

Доналд и Мелания Тръмп се запознават през далечната 1998 година по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Тогава Доналд Тръмп, който е с 24 години по–възрастен от Мелания и с пет години по-малък от баща ѝ, иска телефонния номер на красавицата, но тя отказва да му го даде. Вместо това взима неговия и му се обажда три дни по-късно. Двамата започват да се виждат и все по-често се появяват заедно на публични места. Женят се през 2005 година. Сватбеното им тържество в Палм Бийч е пищно и бляскаво, а роклята на булката, дело на Диор, струва 100 000 долара.

9. Гражданството

Cтaвa aмeрикaнcкa грaждaнкa прeз 2006 година и cпoдeля, чe зa нeя тoвa e oгрoмнa привилeгия. Тя e eдвa втoрaтa cтoпaнкa нa Бeлия дoм в иcтoриятa нa CAЩ, кoятo нe e рoдeнa в cтрaнaтa. Първата е Луиза Адамс, която е родена в Лондон. През 2018 година родителите на първата дама също полагат клетва като граждани на САЩ, в Ню Йорк. Преди това семейството живее в Америка със статут на постоянно пребиваващи.

10. Детето

На 20 март 2006 година се ражда детето на Мелания и Доналд – Барън Уилям Тръмп. Първото име е идея на президента, а второто – на Мелания. Тя признава, че синът ѝ е копие на баща си. Споделя неговите интереси и дори следва модния му стил – обича да носи костюми и вратовръзки. Освен това, копира и поведението на баща си – това на истински шеф. Още от малък уволнява свои детегледачки, както и някои от семейните домашни помощници. Изгубилите работата си, бързо били връщани на позициите си – пак от малкия Барън.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *