Ангелски глас, красиви къдрици и очарователно излъчване – това е Белослава.

Всичко, което прави, е като докоснато с магическа пръчка – като започнем от песните, минем през ястията, хотела и ресторанта ѝ и стигнем до прелестната ѝ дъщеря.

Белослава е единствена, неповторима и уникална. Точно като творчеството ѝ. На рождения ден на една от най-добрите ни певици ви приканваме да научите повече и за живота ѝ.

1. Корените

Прадядо ѝ по майчина линия е един от създателите на кашкавал “Балкански”. Работел в мандрите на Козница между Душанци и Копривщица. Бащата на майка ѝ бил търговски представител, говорел пет езика и пътувал много по света. Майката на майка ѝ е от село Атон, където минават много от летата на Белослава. Бащата на баща ѝ е хоров диригент и пеел невероятно. Баба ѝ по бащина линия пък е учителка. Те възпитават вкуса ѝ към хубавата музика.

2. Родителите

Майка на певицата е популярната актриса Анета Сотирова. След като се разделя с първия си съпруг – писателят Росен Босев, актрисата заминава да играе във Враца и там се влюбва в психиатъра Борислав Стоянов, по-известен като “Доктора”. Той също е с един брак зад гърба си и двама сина. Работи в клиниката за наркомани в Суходол. По-късно се ориентира към бизнес начинания.

3. Раждането

Белослава Бориславова Стоянова се ражда на 10 юли 1974 година в София. Дебютът в киното на Анета Сотирова е във филма “Сватбите на Йоан Асен”. Докато го снима, е бременна и затова кръщава дъщеря си на героинята си – княгиня Белослава.


4. Хорът

Когато е на осем години, Белослава кандидатства в детския радиохор на БНР. Приета е и прекарва там осем години. На 15 получава остър ларингит, който води до шум в гласа, напуска хора и решава, че повече никога няма да пее.

5. Образованието

Завършва руското училище „А. С. Пушкин“ в София. Последните си две години взима за една. През 1991 година заминава за САЩ и три години учи “Рекламна фотография” в колежа “Санта Моника”. В Лос Анджелис Белослава не само учи, но и работи в различни вериги за бързо хранене. Там също показва завидни умения – постиженията ѝ достигат десет хамбургера за една минута. Животът в Америка обаче не ѝ допада и тя се прибира в роднината си. Щом се завръща в България, завършва второто си висше образование в Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност “поп и джаз пеене” в класа на професор Найден Андреев.

6. Любовта

Белослава и художникът Евгени Йонов се срещат за първи път, когато тя е още в шести клас на къмпинг “Веселие”. Родителите им са семейни приятели. В началото той не ѝ обръща особено внимание, засичат се от време на време, но не поддържат връзка. Една вечер тя попада на концерт на Соня Васи и чака да влезе в залата. Тогава вижда Евгени с негови приятели и се оказва, че те са организаторите на концерта. Евгени я хваща за ръка и я повежда през тълпата. Така започва тяхната красива любовна история, а резултатът е прекрасната им дъщеря – Божидара.

7. Музиката

През 1996 година участва в музикалното предаване “Хит минус едно”, където печели първо място. Същинската ѝ музикална кариера започва през 1998 година, когато сформира своя група, носеща името Трип. Тя има две поредни участия на фестивала “Златния Орфей” през 1998 година и 1999 година, като и от двете си тръгва с награди.


8. Готвенето

Любовта ѝ към кулинарията датира още от детството. Запалила се от дядо си – бащата на майка ѝ, който готвел уникална мусака. Самата Белослава започва да готви активно на 17 години, когато заминава да учи в Лос Анджелис. Обича експериментите в кухнята и вече има зад гърба си две кулинарни книги.

9. Бизнесът

През 1996 година няколко приятели купуват една гола поляна в местността Тарфа между Лозенец и къмпинг “Оазис”. От място за караваните им поляната се превърнала в място за малки, спретнати, морски къщи. Евгени скицира тяхната върху салфетка – в тоскански стил, но вдъхновена от старите български училища. Така се появява и семейният хотел на Белослава и Евгени. Освен малкия хотел двамата притежават и ресторант в центъра на София.

10. Филмите

Въпреки таланта на майка си Белослава избягва театъра и киното. Феновете ѝ обаче, могат да се насладят на красивия ѝ глас във филмите за деца. Тя участва в българските дублажи на “Весели крачета 2”. За озвучаването на главните герои в “Роботи“ си партнира с Руши Видинлиев. Тя е и певицата, избрана да запише на български песента към пълнометражния филм “Мечо Пух“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *