Вече сме ви запознавали в детайли с книгата „Световни рекорди на Гинес“. В тази статия, обаче, ще се съсредоточим върху участващите в нея. И не кои да е участващи, ами тези, които са публично известни и със звезден статут.

Тези рекорди не са свързани с финансовото им състояние или присъствието им в музикалните класации.

Ще разберете кои от тях са влезли в тази книга сами и кои – с чужда помощ. Представяме ви 10 известни личности, рекордьори на Гинес.

1. Шакира

Певицата присъства в книгата с цели три рекорда. Тя носи титлата за най-продаван испански албум, най-продаван испански сингъл и е първият човек, който достига 100 милиона харесваия във Фейсбук.

2. Хилари Клинтън

Като се вземе предвид популярността на президенстките избори в САЩ, не е изненадващо, че Хилари Клинтън става най-търсената жена в интернет през 2016 година. Интересното е, че този рекорд преди това е принадлежал на Лейди Гага.

3. Ози Озбърн

През 2010 година, световният рекорд на Гинес за най-дълъг и силен писък от тълпа е разбит от 52 хиляди души на стадион “Доджър”. Инициатор на това е фронтменът на “Black Sabbath”- Ози Озбърн. Певецът дори получава сертификат от Гинес.


4. Дуейн Джонсън-Скалата

Актьорът притежава редица световни рекорди, но най-изненадващият сред тях е свързан със селфитата. Скалата е човекът, който си е направил 105 селфита за три минути. Рекордът е още по-впечатляващ, заради условието на всяко селфи лицето и шията на човека да са на фокус.

5. Metallica

Metallica е първата група, която има концерти на всички седем континента. Постижението е записано след като изнасят концерт в аржентинската база The Carlini в Антарктида. Това е вторият концерт там, а публиката им се състои от едва седем души.

6. Елън Дедженерис

Всички помним емблематичното селфи по време на “Оскарите”, което Елън туитна. Този пост счупи световен рекорд с това, че беше ретуитнат 3.3 милиона пъти. Този рекорд е бит от 16-годишно момче, което прави туит с надеждата да получи безплатна годишна доставка на пилешки хапки.

7. Риджъс Филбин

Риджъс е известен водещ на токшоу и игри в САЩ. Той поставя рекорд на Гинес през 2004 година, когато натрупва 15 188 часа пред телевизионна камера. През 2011 година той все още е първенец с 16 746,50 часа, което означава, че прекарва средно по един час на ден на екран през впечатляващата си 50-годишна кариера.


8. Еминем


През 2013 година Еминем чупи световния рекорд за най-много думи в хитов сингъл с песента си “Rap God”. За 6 минути и 4 секунди рапърът изрича 1560 думи, което прави средно по 4,28 думи в секунда. По време на най-бързия сегмент на песента, думите нарастват на 6,46 думи в секунда.

9. Робърт Дауни Джуниър

Актьорът поставя рекорда не без помощта на своите фенове. За рождения си ден, по време на посещението си в Китай, той получава картичка, съдържаща 5339 подписа от негови фенове.

10. Мишел Обама

Съпругата на бившия американски президент подпомага поставянето на световен рекорд през 2011 година. Тя се присъедини към група от 400 подскачащи деца, за да счупи рекорда за най-много хора, правещи джъмпинг джакс. За 24 часа 300 265 души по целия свят правели тези скокове за една минута.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *