Силвестър Сталоун е роден на 6 юли 1946 година в Ню Йорк. Той добива своята известност благодарение на филмите „Роки“ и „Рамбо“. Освен прочута екшън звезда, Сталоун е и много добър режисьор, сценарист и продуцент.

Ето и 10 интересни факта за Силвестър Сталоун, които вероятно не знаете.

1. Европейски корени

Бащата на Силвестър Сталоун е италианец, който се мести в Америка през 1930 година. Майката на екшън героя пък е наполовина германка, наполовина французойка.

2. Проблеми при раждането

По време на раждането на Силвестър настъпват усложнения и той получава парализа на едната страна на лицето си. С годините проблема е почти заличен, но все пак остава видим. Така дефектът се превръща в ефект и става запазена марка на актьора.

10 интересни факта за Силвестър Сталоун

3. Буен тийнейджър

Бъдещата холивудска звезда е доста буен през тийнейджърските си години. Няколко пъти е местен в ново училище, а когато е на 15 години попада в училище за трудни деца. Това е и мястото, на което започва влечението му към спорта и театъра. По-късно учи драматично изкуство в Университета на Маями.

4. Работа в салон за красота

Свикнали сме да виждаме Силвестър на големия екран предимно в екшън сцени. Преди да стане прочут актьор, работи в салон за красота, който е собственост на семейството му.

5. Личен живот

Актьорът е бил женен 3 пъти и има 5 деца от две от съпругите си. Имената на всичките му деца започват с буквата „С“. През 1974 година се жени за първи път за Саша Цак, с която имат две момчета – Сейдж и Серджо. От втория си брак Силвестър няма деца, а от третия има 3 дъщери – София, Систин и Скарлет.


6. Не харесва името си

Актьорът признава, че изобщо не харесва името си и предпочита да му казват Слай.

7. Богатство

Освен че е талантлив и известен актьор, Силвестър Сталоун е сред най-богатите в своя бранш. Той е натрупал състояние, което е оценено на над 400 млн. долара.

10 интересни факта за Силвестър Сталоун

8. Не обича оръжията

Сцените, в които виждаме Сталоун, са предимно изпълнени с жестокост и екшън. В действителния живот обаче, Слай признава, че е против свободната продажба на оръжия.

9. Футболен фен

В свободното си време Силвестър обича да гледа европейски футбол. Той е фен на английския футболен отбор Евертън.

10. Социалните мрежи

Актьорът изобщо не е привърженик на социалните мрежи. Той имал профил в Туитър за кратко, но го премахнал. Обяснението му по въпроса е, че винаги, когато се опита да използва мрежите за споделяне, изпада в неловко положение.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *