Евтини самолетни билети

Според източната медицина лицето е огледало на здравето. Ако в организма ни има някакъв проблем, най-вероятно това ще си проличи по него.

Често обаче не отдаваме голямо значение на такива симптоми. За всеки от нас би било полезно да разполага с необходимата информация и да определи навреме знаците, които му дава тялото.

По тази причина днес ще се спрем на 10 здравословни проблема, които издава лицето.


1. Слабо и изморено лице

Когато започнем да губим тегло, това си проличава първо по лицето, защото отслабването се дължи главно на изгарянето на подкожни мазнини, а там слоят е много тънък. Ако винаги сте имали слабо лице, вероятно това е генетично заложено и такава е структурата на скелета ви.

2. Появата на бръчки твърде рано

© chatelaine

Бръчките могат да се появят изведнъж след дълъг престой на слънце без защитни средства, тъй като ултравиолетовите лъчи са най-честата причина за преждевременното стареене на кожата. Някои лекари препоръчват употребата на защитни кремове дори и в облачни дни.


3. Подпухнало лице

Причините тук могат да бъдат много. Ето някои от тях:

 • задържане на течности в тялото;
 • заболяване на сърдечно-съдовата или пикочната система;
 • неправилно подбрана диета или недохранване;
 • липса на сън.

Като начало се опитайте да контролирате баланса между вода и сол. Използвайте умерено количество сол и достатъчно количество вода.

4. Зачервявания

10 здравословни проблема, които издава лицето
© makeupyamind

Ако зачервяванията не са в следствие на алергична реакция, най-вероятно са признак за проблеми с кръвоносните съдове, купероза. Причините могат да са:

 • тютюнопушенето;
 • внезапни температурни промени;
 • заболявания на сърдечно-съдовата система.

Ограничете приема на кофеин, шоколад, алкохол, пикантни и горещи храни и намалете цигарите, ако не можете да ги откажете напълно.

5. Суха кожа

Намаленото количество храна обикновено е основната причина за сухата кожа. Кремовете против стареене и овлажняване в този случай са безполезни, ако не подхранвате кожата отвътре с достатъчно вода и разнообразна храна. Зеленчуците, цитрусовите плодове, водата и похапването на риба с червено месо са най-добрите съюзници в тази борба.

6. Бледост

© pexels

Ако лицето ви започва да става все по-бледо от обичайното, това може да бъде причинено от анемия с недостиг на желязо. Обогатете диетата си с говеждо месо, черен дроб и гъби. Използвайте ги в комбинация със зеленчуци, които съдържат много витамин С, с който желязото се усвоява по-ефективно.

7. Жълтеникав оттенък на кожата

Ако забележите жълтеникав оттенък на кожата си, незабавно посетете личния си лекар. Това може да е признак за проблеми с черния дроб.

8. Пъпки

© clearclinic

Ако вашата диета съдържа твърде много мазнини и захар, тя може да доведе до омазнена кожа и обриви. Друга причина може да бъде проблем с хормоните. Във всеки случай винаги почиствайте добре лицето си. Погрижете се за него, защото това ще намали размножаването на бактериите, които причиняват образуването на акне. Направете си здравословна диета.


9. Тъмни кръгове и торбички под очите

Този проблем обикновено е породен от:

 • липса на сън;
 • неправилно положение на главата по време на сън (може би имате твърде висока възглавница);
 • алкохол и тютюнопушене;
 • дисбаланс на хормоните.

Опитайте се да спите поне по 8 часа на ден и намалете стреса. Обърнете внимание и на възглавницата си.

10. Напукани устни

© nannyvitacare

Ако не е породено от метеорологичните условия, тогава причината може да се дължи на недостиг на витамини в храната, предимно мастноразтворими – А, Е, D. Ако в ъглите на устата се образуват рани и пукнатини, това е знак, че имате недостиг на витамини С или В.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.