Нейният албум, който излиза през 2006 г. с името „Alright, Still“, има над 2,6 милиона продадени копия и ѝ носи номинация на наградите Grammy.

В периода 2007-2008 г. тя е една от най-търсените британски звезди и участва в различни концерти, включително и в „Concert for Diana“ на 1 юли 2007 г.

За кратко – от 12 февруари 2008 г. до 1 април 2008 г., води предаването „Lily Allen and Friends“ по BBC Three. Тя е Лили Алън и това са 10 интересни факта за нея.


1. Лили Алън е родена на 2 май 2002 г. в артистично семейство. Истинското ѝ име е Лили Роуз Беатрис Купър. Дъщеря е на актьора и комедиант Кийт Алън и кинорежисьорката Алисън Оуен. Появата ѝ пред камера за първи път е, когато тя е едва тригодишна. На 11 певческият ѝ талант е открит от Рейчъл Зефира, която помага на бъдещата звезда да се превърне в опитен музикант. На 15 години Лили Алън напуска училище и се фокусира върху пеенето и писането на песни.

2. След като Лили се запознава с музикалния агент Джордж Лам, той я свързва с продуцентите от Future Cut. Именно те създават няколко песни по нейни текстове. През ноември 2005 г. Лили Алън започва да публикува свои демо записи в профила си в MySpace. Лили изпраща записите си на различни музикални компании, като в края на годината получава договор с Regal Recordings. Резултатът е дебютният ѝ албум „Alright, Still“, който има над 2,6 милиона продадени копия и дори ѝ носи номинация на наградите Grammy.

3. През 2006 г. Лили представя дебютния си сингъл „Smile“. През септември нейният сингъл „LDN” постига огромен успех, достигайки шесто място в класацията за сингли в Обединеното кралство и се нарежда на номер 30 в чарта на 100-те най-добри песни за 2007 г. на списание Rolling Stone.

4. В периода между 2007 и 2008 г. Лили Алън участва в различни музикални събития, в това число и „Concert for Diana“, организиран от синовете на покойната принцеса Даяна на 1 юли 2007 г. От 12 февруари 2008 г. до 1 април 2008 г. води телевизионното токшоу „Lily Allen and Friends“ по BBC Three.


5. Лили Алън участва в албума „Rubebox“ на Роби Уилямс като беквокалистка. Работи съвестно и със звезди от ранга на Ману Чао и американския рапър Комон. През февруари 2009 г. излиза вторият ѝ студиен албум – „It’s Not Me, It’s You“, в който са включени синглите „The Fear”, „Not Fair“ и „FU“.

6. През 2011 г. 26-годишната Лили Алън се омъжи за предприемача и декоратор Сам Купър в малка църква близо до родния ѝ дом в Глочестършайър, Западна Англия. Двамата са заедно от юли 2009 г. Резултатът от любовта им са двете дъщери – Марина и Итъл. Приказката между Лили и Сам обаче приключи през 2018 г. След седем години брак двамата обявиха развода си.

7. През 2014 г. Лили Алън издава и третия си студиен албум под името „Sheezus“. Водещият сингъл от него – „Somewhere Only We Know“, достига върха в британския чарт. Следващият ѝ албум – ’’No Shame’’, излиза на музикалния пазар 8 юни 2018 г. В британската класация той достига осма позиция.

8. На 20 септември 2018 г. лили Алън публикува своята автобиография с името „My Thoughts Exactly“. Книгата излиза на 20 септември 2018 г. Тя обхваща различни теми, като „феминизъм, таблоиди, пари, фалшиви оргазми, лоши мениджъри, слава, сексуално насилие, психично здраве, нарцисизъм, зависимост, фестивали, майчинство, преследване и талони за паркиране“.


9. През 2020 г., в разгара на пандемията от Ковид-19, Лили Алън сключи брак и Дейвид Харбър. След интимната си церемония младоженците се насочили към ресторант за бързо хранене, където с двете дъщери на Лили, си поръчали бургери и шейкове. Дейвид и Лили бяха заловени от папараците за първи път заедно през август 2019 г. на разходка в Лондон.

10. През 2021 г. Лили Алън дебютира на лондонската театрална сцена с участие в постановката „2:22 – Призрачна история“. Лили влиза в образа на млада жена, която вярва, че домът ѝ е обитаван от призраци. Автор на постановката е Дани Робинс, също дебютант на лондонския Уест енд. Лили Алън разказва още пред Reuters, че предложението да участва е дошло случайно. „Нямах агент. Не търсех проекти… Но ми се обади режисьорът, който се занимава с подбора на актьорите, и ме попита дали бих участвала“, обяснява тя. Първоначално Алън отказва, но след това премисля и решава да приеме предизвикателството…
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.