Повечето книги са написани, за да споделят някаква информация, да ни помогнат да разберем нещо, или пък да се забавляваме. Най-лошото, което можем да направим, е да се ограничим само до няколко от тях, които сме чели. Но, най-доброто нещо, което можем да направим, е да не спираме да четем.

Ако вашият списък с книги за лятната ваканция все още не е готов, сега ще ви помогнем. Вижте няколко предложения с невероятни истории, които наистина ще ви очароват.

1. „Изборът“
Кийра Кас

Действието в романа се развива в свят, подобен на дитопия, а основният герой е човек, с когото можем да се свържем.

2. „Фалшивият принц“
Дженифър Нилсен

Това е книга, която си играе игра с нас. Щом сметнем, че знаем нещо, то незабавно се оспорва и се връщаме на началото. Това е първата част от три добре написани книги.

3. „Полулош“
Сали Грийн

Тази книга е тъмна, но в същото време успява да бъде неустоима. Основният герой Натан е син на бяла вещица (добра вещица) и черен магьосник (лош магьосник). Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, той трябва сам да се оправя в живота, който му сервира изпитание след изпитание, а в промеждутъците си блъска главата върху сложни уравнения от следния тип: ако 1⁄2 лош е равно на 1⁄2 добър и съкратим дробите, както се учи в училище, какво излиза, че лош е равно на добър?!

4. „Черната призма“
Брент Уийкс

Това е първата поредица от книги за момче, чийто живот се променя. Има много приключения, много бойни мечове, странни злодеи и колоритни герои.

5. „Изкуплението на пътниците“
Сара Дъглас

Фантастична книга, която може да съперничи на класики като „Властелинът на пръстените“. Сара Дъглас, авторът, прави героите си толкова реални, което ще ни накара да не оставим книгата, докато не стигнем до последната страница.

10 не толкова популярни книги, които си струва да прочетем

6. „Хрониките на Ник“
Шерилин Кениън

Зомбита, демони, вампири… какво повече бихме искали в една книга? Ник е герой, който ще го обичаш, дори и когато те гневи.

7. „Бляскавият двор“
Ришел Мийд

Мрачни загадки управляват привидно лъскавия Двор. Момичетата може би са по-застрашени вътре, зад тежките му порти, отколкото навън в свят, разкъсан от войни, расизъм и религиозен фанатизъм. С помощта на Седрик – син на самия господар на Двора, Аделейд ще трябва да се бори да се добере до истината, преди да е станало твърде късно. Но дали и Седрик не крие опасни тайни?

8. „Подборът“
Али Конди

Тази книга не е такава, каквато си мислите, че ще бъде. Това е дистопия, която на пръв поглед изглежда като бъдещ свят, който успява да намери подходяща система. Колкото по-напред ни отвежда историята обаче, толкова повече недостатъци стават видими в него.

9. „Five flavors of Dumb“
Антъни Джон

Глухо момиче, което управлява рок група… Трябва ли да кажа повече? Това е страхотен роман, който няма да спре да ви впечатлява до края. За съжаление книгата все още не е издавана в България.

10. „Сейлъмс Лот“
Стивън Кинг

Стивън Кинг е написал повече от 200 романа в кариерата си и въпреки че наистина не можем да изберем най-доброто, тази книга е една от най-добрите му творби. Това е и любимата му. Това е вълнуваща история за малките градове и… ще ви оставя да разберете сами.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *