понеделник, август 19


10 не толкова популярни книги, които си струва да прочетем

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 не толкова популярни книги, които си струва да прочетем

Повечето книги са написани, за да споделят някаква информация, да ни помогнат да разберем нещо, или пък да се забавляваме. Най-лошото, което можем да направим, е да се ограничим само до няколко от тях, които сме чели. Но, най-доброто нещо, което можем да направим, е да не спираме да четем.

Ако вашият списък с книги за лятната ваканция все още не е готов, сега ще ви помогнем. Вижте няколко предложения с невероятни истории, които наистина ще ви очароват.

1. „Изборът“
Кийра Кас

Действието в романа се развива в свят, подобен на дитопия, а основният герой е човек, с когото можем да се свържем.

2. „Фалшивият принц“
Дженифър Нилсен

Това е книга, която си играе игра с нас. Щом сметнем, че знаем нещо, то незабавно се оспорва и се връщаме на началото. Това е първата част от три добре написани книги.

3. „Полулош“
Сали Грийн

Тази книга е тъмна, но в същото време успява да бъде неустоима. Основният герой Натан е син на бяла вещица (добра вещица) и черен магьосник (лош магьосник). Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, той трябва сам да се оправя в живота, който му сервира изпитание след изпитание, а в промеждутъците си блъска главата върху сложни уравнения от следния тип: ако 1⁄2 лош е равно на 1⁄2 добър и съкратим дробите, както се учи в училище, какво излиза, че лош е равно на добър?!

4. „Черната призма“
Брент Уийкс

Това е първата поредица от книги за момче, чийто живот се променя. Има много приключения, много бойни мечове, странни злодеи и колоритни герои.

5. „Изкуплението на пътниците“
Сара Дъглас

Фантастична книга, която може да съперничи на класики като „Властелинът на пръстените“. Сара Дъглас, авторът, прави героите си толкова реални, което ще ни накара да не оставим книгата, докато не стигнем до последната страница.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2
Сподели

Коментари