10 истински рекорда от историята на шоуто „Lord of The Dance“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Lord of the Dance“ е вълшебно приключение от звук и картина, което пренася публиката в митични времена и места, повдига духа и пленява сърцата на всички. От мига, в който изгаснат светлините до последния бис, феновете притихват в магията на майсторски оркестрираните видения от прецизни до съвършенство танци, провокативни костюми, светлинни и пиротехнически ефекти.

Историята разказва как Little Spirit (Малкият дух) пътува през времето, за да помогне на Lord of the Dance (Повелителя на танца) да защити своя народ от Dark Lord (Господаря на мрака). Тъмната сила предизвиква героя и неговото приключение продължава, въвличайки публиката в един митичен свят на любов, опасности и страст.

10 истински рекорда от историята на шоуто "Lord of The Dance"

След световната си премиера през 1996 г. „Lord of the Dance“ се превръща в най-касовото представление в историята на шоубизнеса в света. Тайната на феноменалния му успех се крие във факта, че чрез танца посланията му достигат до всички, преодолявайки възрастови, пол, етнически, религиозни и културни прегради. Този универсален език е превърнал спектакъла в едно от съвременните чудеса на света, в истинска жива легенда. Ето 10 истински рекорда от историята на шоуто „Lord of The Dance“.

10 истински рекорда от историята на шоуто "Lord of The Dance"

1. Шоуто „Lord of the Dance“ е гледано на живо от над 60 милиона души в над 60 страни на всички континенти.

2. Билетите за представлението в „London Coliseum“ са продадени само за четири седмици.

3. Спектакълът чупи 21 рекорда по продажби за лондонската „Wembley Arena“.

4. 250 000 билета за шоуто в Австралия свършват за 10 дни.

5. В Южна Африка продажбите разбиват всички известни бокс-офис класации.

6. За пет години в Лас Вегас представлението е гледано от над 400 000 души.

7. В Будапеща спектакълът събира 100 000 души.

8. „Lord of the Dance“ са танцували пред президентите на двете велики сили – Джордж Буш и Владимир Путин по повод 300-годишнината на Санкт Петербург.

9. Шоуто е представено в престижната „Red Cross Ball“ в Монте Карло по покана на принца на Монако Албер ІІ.

10. Майкъл Флетли продължава да държи двата рекорда на Гинес за най-бърз танцьор в света – през 1989 г. той прави 28 стъпки в секунда, а през 1998 г. подобрява собственото си постижения с 35 стъпки в секунда.


Коментари

Сподели

Коментари