Един от големите жилищни проблеми на повечето средностатистически домакинства е размерът на банята. Как в толкова малко помещение да съберем всички необходими неща и в същото време тя да не изглежда ужасно грозна и претрупана? Все пак там прекарваме съществена част от всекидневието си, искаме да ни е приятно, нали?

Малката баня обаче не винаги означава липса на уют и теснотия. Правилно избраните мебели, доброто им разпределение, както и още няколко лесни трика ще ви помогнат да превърнете помещението не само в по-просторно, но и в по-красиво.

1. Светли цветове

Мебелите в по-светли тонове карат всяка стая да изглежда просторна, това важи с пълна сила и за банята.


2. Рафт над вратата

Рафт над вратата е чудесен начин да оползотворите малкото пространство, без банята да изглежда претрупана. Ако не сте с две леви ръце (като мен), може да си го направите и сами.


3. Органайзер на стената

Няколко красиви декоративни буркана, закачени на стената ще поберат всичките необходими дреболии, които иначе разпилявате навсякъде из банята. В същото време е красиво и определено пести място.


4. Стелажи над тоалетната

Друга възможност за оптимизиране на пространството в банята са стелажите над тоалетната чиния: не заемат място, а върху тях може да подредите всички необходими кърпи, козметика, принадлежности, без които една баня не може.

5. Прозрачна преграда на душа

Прозрачните плоскости на душ кабината, в комбинация със светлите тонове ще създадат оптическа илюзия за простор в помещението.


6. Голямо огледало

Огледалата са чудесен начин за визуално уголемяване не само на стаите в къщата ни, но и в банята. Колкото по-големи – толкова по-добре. Формата и дизайнът оставяме изцяло на вашия вкус и лично предпочитание.


7. Етажерки зад огледалото

Банята ви е достатъчно малка, за да я претрупвате с още шкафчета. Но пък нали трябва да държите някъде необходимите вещи. Добро решение на този проблем е шкафът за баня с огледало – хем си имате огледало, хем ще намерите място за всичко.

8. Ъглова мивка

Когато всеки сантиметър в малката ни баня е разчетен, си струва да се замислим как да спестим място по най-удачния начин. Ъгловият умивалник определено ще свърши добра работа.


9. Правилно съхраняване на вещите

Дори и малкото пространство в шкафа под мивката трябва да се използва рационално. С правилната организация там ще съберете много повече неща от обикновено и ще освободите пространство в банята.

10. Планиране

Ако сте в процес на основен ремонт на банята, помислете как най-добре да оползотворите пространството. Определете приоритетите си – например изберете душа, пред ваната. Помислете за правилното разположение на санитарията в помещението.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.