Украинска компания определи най-опасните имена в автомобилното застраховане, съобщи електронното издание Forinsurer. Застрахователно дружество „Провидна“ анализира телефонните разговори на служителите от своя контактен център, потърсили клиенти при настъпването на застрахователни събития.

Според анализа на резултатите, най-разпространеното мъжко име на шофьор, причинил пътно-транспортно произшествие (ПТП), е Александър, а най-разпространеното женско име на застрахована клиентка, предизвикала катастрофа, е Наталия.

Застрахованите мъже, носещи името Александър, са 10,5% от всички клиенти, на които са звънели от компанията. На следващо място в своеобразния рейтинг се нареждат: Сергей (9%), Владимир (7%), Андрей (5,4 %) и Юрий (4,7%). Сравнение с аналогичния период на предходната година показва, че в „мъжкия рейтинг“ няма промени на местата.


Сред женските имена най-разпространеното име на нарушител – Наталия, заема 9,3% от общия брой телефонни уведомления. В рейтинга присъстват имената: Елена (8,7%), Татяна (7,3%), Олга (6,3%) и Ирина (6,5%). При сравнение на челната петица от предишен период прави впечатление, че името Елена се премества от 5-то на 2-ро място.

По данни на правосъдното министерство на Украйна, през последните 30 г. най-популярното мъжко име в страната е Александър, а женско – Анастасия. С това се обяснява и високата „щетимост“ на името Александър.

В женския рейтинг ежегодно настъпват промени, но като цяло незначителни. Изводът на застрахователите обаче е, че шофьорки с името Анастасия попадат в ПТП изключително рядко. 86,2% от предизвикалите ПТП клиенти на застрахователната компания са мъже и 13,8% – жени.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.