Ако имате чувството, че нещо в отношенията с половинката ви не върви и усещате, че краят на връзката ви е съвсем наблизо, време е да надникнете в бързия списък с най-честите причини за раздяла.

Експертите в областта на романтиката са категорични, че с помощта на написаното по-долу със сигурност ще ви стане ясно дали наистина връзката ви куца, въобразявате ли си и какво може да съсипе отношенията с партньора ви. Ето 10-те най-чести причини за раздяла.

1. Изневярата

Изневярата е най-честата и най-основателна причина за радяла. И съвсем логично – ако някой нарани егото, потъпче достойнството и разбие сърцето ви, нормално е да не искате да бъдете с него. Със същата сила важи и обратното, когато вие сте от лошите.

2. Липсата на комуникация

Когато имате дълбока връзка с някого, обикновено говорите – разказвате как е минал деня ви, споделяте проблемите си, допитвате се до мнението му за проблем или трудност при взимане на решения. Но какво се случва, когато тази връзка я няма и остане само сексът? В един момент неминуемо се стига до разруха на взаимоотношенията.

10-те най-чести причини за раздяла

3. Липсата на интимност

Разбира се, не всичко се гради само на добрата комуникация в една връзка. Ако беше така, щеше да се нарича приятелство. В момента, в който нямате сексуално привличане към партньора си или пък той няма към вас – раздялата е естественият завършек на това мъчение. Е, разбира се, ако останалото е ОК, можете да останете приятели с бившия.

4. Никакъв ентусиазъм

Една от големите сладости на връзката е, когато с половинката си имате желание да правите разни щури неща заедно. Да отидете и да се учите да карате кънки, да танцувате, да пътувате. Ако рутината е взела превес над това да опознавате света заедно – време е за раздяла.

5. Никакво изслушване

Чувствате се така сякаш говорите на стена или пък на вас ви разказват разни неща, а вие просто искате да запушите ушите си? Да, липсата на желание да се разбирате, да се изслушвате, да чувате мислите и нуждите си е пагубна за една връзка.


6. Болезнената ревност

Знаете ли, ревността наистина е болестно състояние, но и не само – тя задушава и убива любовта и в двама ви. От една страна онзи, който ревнува изпитва несигурност, а този, който бива ревнуван, се чувства недооценен и сякаш незаслужил (несправедливо при това) доверието. Ето защо ревността е основателна причина за раздяла.

7. Липсата на доверие

Като говорим за ревност, няма как да пропуснем и липсата на доверие в една връзка. Ако непрестанно смятаме, че ви лъжат или се чувстваме сякаш каквото и да ви кажат, то е просто мисъл без покритие… Любовта сякаш изчезва, нали?

8. Параноята

Непрестанно ли се страхувате, че гаджето ще скъса с вас? Често ли му го/ ѝ споделяш? Така сами подтиквате половинката да направи първата крачка към раздялата, дори и да не го усещате.

10-те най-чести причини за раздяла

9. Заповедите

Това, че сте с някого, не означава, че сте господар на живота му. Не можете да му казвате какво да прави, с кого да се вижда, в колко часа да се прибира вкъщи и каква четка за зъби да ползва.

10. Следенето

И накрая, разбира се – манията на жените да шпионират половинките си. Да го дебнете в колко часа свърша работа, ходи ли с колеги и с кого точно да пие по бира, какви са последните разговори в телефона му и с кого си е писал в социалните мрежи… Всичко това просто ще го накара да се разделите.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *